Rýchly jablčník

janocka84 - fotkajanocka84, 15. apríla 2013
Rýchly jablčník
Foto: janocka84

V chladničke dve jabĺčka a pár obvyklých surovín? Šups s tým do trúby.

20
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
80 g
40 g
1 ks
1/2 ks
štipka
1 dl
1 ks
Plnka:
2 ks
100 g
60 g




Postup

  1. 1

    Do múky pokrájame mäkký margarín.

    Rýchly jablčník - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru, prášok do pečiva, soľ, vajce a mlieko a všetko spolu premiešame.

    Rýchly jablčník - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vypracujeme a rozdelíme na dve polovice.

    Rýchly jablčník - obrázok 3
  4. 4

    Každú polovicu vyvaľkáme na pomúčenej doske.

    Rýchly jablčník - obrázok 4
  5. 5

    Jednu polovicu dáme na vymastený plech.

    Rýchly jablčník - obrázok 5
  6. 6

    Posypeme strúhankou.

    Rýchly jablčník - obrázok 6
  7. 7

    Navrch postrúhame očistené jablká a posypeme cukrom a škoricou.

    Rýchly jablčník - obrázok 7
  8. 8

    Prekryjeme druhou polovicou cesta a popritláčame. Potrieme vajíčkom a vrch poprepichujeme vidličkou. Dáme piecť.

    Rýchly jablčník - obrázok 8
  9. 9

    Po upečení posypeme škoricovým cukrom a po vychladnutí nakrájame.

    Rýchly jablčník - obrázok 9

Diskusia k receptu

douglas
Krásny jablčník zo škoricovou posýpkou...mňam! V nedeľu som piekla vínové sušienky a miesto obaľovania vo vanilínovom cukru som len jednoducho posypala mletou škoricou a zožali úspech - vôňou i chuťou!
arokis1
koláč mojích mladých čias a obľúbenec :-)) aj mojích detí:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia