Foto: pusta
Po mnohých ťažkých zimných jedlách sa žiadalo niečo ľahšie a svieže. Jarná zelenina je zatiaľ v nedohľadne, tak som pripravila zeleninové rezne z tej Zobraziť celý popisPo mnohých ťažkých zimných jedlách sa žiadalo niečo ľahšie a svieže. Jarná zelenina je zatiaľ v nedohľadne, tak som pripravila zeleninové rezne z tej dostupnej, chuť rezňov doplnil a zvýraznil údený syr. Podávala som s varenými zemiakmi, prelliatymi čerstvým maslom a posypané petržlenovou vňaťou. Môžem povedať, že sme si pochutnali.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g alebo iný tvrdý syr |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 PL |
|
150 ml |
|
150 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Do misy som nastrúhala mrkvu.
-
2
Nastrúhala som petržlen.
-
3
Pokrájala som cibuľu na kocky a očistila som cesnak.
-
4
K zelenine som nastrúhala syr, použila som tekovský salámový údený syr, ale môžete použiť iný tvrdý syr. Tiež som pridala cibuľu a cesnak.
-
5
Ako posledné som nastrúhala zemiaky, aby nezhnedli. Všetku zeleninu som strúhala na jemnom strúhadle.
-
6
Pridala som studené mlieko.
-
7
Pridala som soľ,múku s práškom do pečiva, rezne budú potom kypré, nadýchané a ľahučké.
-
8
Okorenila som čerstvo mletým čiernym korením a majoránkou.
-
9
Teraz prídu na radu vajcia, ja som dala 4 bielky, ktoré mi zvýšili a posekaná petržlenová vňať.
-
10
Všetko som poriadne zmiešala do konzistencie hustejšieho liateho cesta a odložila som na 1 hodinu do chladničky odpočinúť, aby sa dobre prepojili chute.
-
11
Do rozpáleného oleja som pollievkovou lyžicou vkladala cesto a formovala do tvaru rezňov. Najprv som rezne vypražila u jednej strany a ked okraje začali ružovieť, tak som ich obrátila.
-
12
Z každej strany som ich vypražila cca 5 minút, kým boli pekne do červena.
-
13
Podávala som ich horúce s varenými zemiakmi preliatymi čerstvým maslom a posypané petržlenovou vňaťou.
-
14
Pohľad z blízka, rezne sú krásne nadýchané, vysoké a ľahučké, chuť výborne zvýraznil údený syr, ale neprebil chuť zeleniny. My sme mali k tomu ľadový šalát s citronom, viem si však dobre predstaviť aj svieži jogurtový dip s mätou.
viem, že statnému chlapovi je to chuť vzbudzujúci "aperitív", potom môže nasledovať k obedu tvoje mäsko na dubákoch :-)
dakujem.
dakujem ti veľmi pekne za tvoju správnu úvahu a pekný komentár :-)
dakujem ti.
dakujem za tvoj milý príspevok.
napriek tomu, že zeleninu vypražíš ako rezeň, určite tento rezeň zdravší je. nie je jedno, či je to vypražené kuracie mäso alebo zelenina, rezeň zo zeleniny je ľahší a sviežejší.
vyprážaé jedlá majú nielen negatíva z tvojho pohľadu, ale aj prednosti.
dakujem za pochvalu a za uloženie do kk.