Rezne z kuriatka v orieškovom cestíčku

Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 16. apríla 2013
Rezne z kuriatka v orieškovom cestíčku
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
50 g
100 g
100 ml
2 ks
1 ČL
100 ml
100 g
25 g
1 PL
1 ks kôra a šťava
100 g
100 g
100 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehná vykostíme, mierne osolíme a na chvíľku odložíme do chladu. Orechy nastrúhame, pridáme k nim vajce, cukor, múku a mlieko. Všetko premiešame a spravíme stredne tuhé cestíčko, v ktorom stehná obalíme a vypražíme na oleji.

  2. 2

    Olivový olej, lyžicu medu, soľ, šťavu i nastrúhanú kôru z limetky dobre rozmixujeme, do tohto nálevu primiešame aj kešu oriešky. Šaláty umyjeme a natrháme. Paradajky poprekrajujeme na štvrtky a spolu s natrhanými listami šalátov zľahka premiešame. Ochutíme pripraveným nálevom.

  3. 3

    Zemiakovo–tekvicové pyré pripravujeme ako klasické zemiakové pyré, len doň primiešame nadrobno pokrájanú tekvicu, ktorú sme domäkka orestovali na masle so šalotkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané, Chlapský trojboj

Diskusia k receptu

pseudocognac
sposob servirovania sa mi vobec nepaci a restauracie v ktorych serviruju systemom "okyckany tanier" druhykrat nenavstevujem. olivovy olej by sa dal nahradit aj slnecnicovym, ci sa mylim? panensky slnecnicovy olej je velmi chutny a okrem toho sa podporuje domace polnohospodarstvo.
angast
26,90e vítaj - tolik to dalo práce a přitom taková blbost. Lolo roso.
pico belo, mungo coco, okeckaný tanier a je to.
evanaaa
No, najprv treba ochutnať, len neviem, či by sa mi takáto kombinácia nepobila v bruchu. My jednoduchí ľudia ešte nie sme navyknutí na jedlá vyšších vrstiev, pre nás sú reštaurácie drahé. Ale vyskúšať doma sa to dá.