Rezne z kuriatka v orieškovom cestíčku
Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 16. apríla 2013
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 16. apríla 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
8 ks |
|
|
|
50 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
100 g |
|
25 g |
|
1 PL |
|
1 ks kôra a šťava |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Stehná vykostíme, mierne osolíme a na chvíľku odložíme do chladu. Orechy nastrúhame, pridáme k nim vajce, cukor, múku a mlieko. Všetko premiešame a spravíme stredne tuhé cestíčko, v ktorom stehná obalíme a vypražíme na oleji.
- 2
Olivový olej, lyžicu medu, soľ, šťavu i nastrúhanú kôru z limetky dobre rozmixujeme, do tohto nálevu primiešame aj kešu oriešky. Šaláty umyjeme a natrháme. Paradajky poprekrajujeme na štvrtky a spolu s natrhanými listami šalátov zľahka premiešame. Ochutíme pripraveným nálevom.
- 3
Zemiakovo–tekvicové pyré pripravujeme ako klasické zemiakové pyré, len doň primiešame nadrobno pokrájanú tekvicu, ktorú sme domäkka orestovali na masle so šalotkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pico belo, mungo coco, okeckaný tanier a je to.