Extra hustý domáci biely jogurt

diabambulka - fotkadiabambulka, 15. apríla 2013

Domáci jogurt sa dá pripraviť veľmi jednoducho a rýchlo, bez zbytočných éčok a konzervantov...Nas tento recept nedám dopustiť, je naozaj fantastický a jednoduchý. Jogurt Zobraziť celý popisDomáci jogurt sa dá pripraviť veľmi jednoducho a rýchlo, bez zbytočných éčok a konzervantov...Nas tento recept nedám dopustiť, je naozaj fantastický a jednoduchý. Jogurt je hustý a ja ho používam aj pri varení dosť často :-)

6-7 pohárov
porcií
5 minút
príprava

Suroviny

1 l
1 ks
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr zmiešame sušené mlieko s trochou odobraného mlieka. Následne vlejeme do zvyšného mlieka, premiešame a privedieme k varu a chvíľku povaríme. Mlieko môžeme osladiť ( nemusíme ). Necháme chvíľku odstáť, do vlažného mlieka ( ak tam udržíme prst ) vmiešame jogurt, dobre premiešame a naplníme do uzatvárateľných sklenených pohárov. Zatvoríme a vložíme pod deku ( niekde kde sa teplota udrží ) na ďalších 5 hodín.

  2. 2

    Tip : Hotový jogurt môžete opäť použiť pri výrobe nového. Najlepšie je urobiť si ho večer a ráno máme hotový domáci jogurt. Môžeme ho ochutiť džemom podľa chuti, vmiešať, ovocie, musli, nasekanú čokoládu...

    Extra hustý domáci biely jogurt - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť :-)))

Diskusia k receptu

violetacamorova
Diabambulka chcem vyskusat tento jogut, naozaj staci polotucne mlieko? Paci sa mi recept a so susenym mliekom som este jogurt neskusala.
anina6
jogurt mám veľmi rada, tak sa pokúsim ho vyrobiť podľa tvojho receptu. díky
sjuz
aby to bolo bez éčok a konzervantov, je potrebný aj základný jogurt bez éčok a konzervantov....:), alebo ak úplne bio, tak aj bio mlieko a jogurtová kultúra...
an3da
Na jeden liter mlieka stačia dve lyžice bieleho jogurtu a nič iné nie je potrebné. Mlieko prevaríme, vychladíme tak aby sme mohli vložiť prst a potom zamiešame jogurt, vylejeme do pohárov, zavrieme viečkom a dáme pod deku. Môž ho krájať nožom.
mimka946
Chcem tento recept vyskusat tak 1 jogurt ci 2 lyzice kusok mam pochybnosti ktora z vas ma lepsi odhad tak ako?
tetrisss
Ja som nebola celkom spokojna s konzistenciou jogurtu a tak som tam pridala susene mlieko, ale paradoxne mi jogurt vysiel este menej tuhy. Ale potom som si precitala, ze do tych kupovanych ide este aj nejaka skrobova zlozka, aby bol kremovy a tak ho uz teraz robim iba z mlieka a jogurtu zvolenskeho smotanoveho.
tiginko
ja robím z plnotučného mlieka, bez sušeného a tiež ho mám krásne hustý... a nepreváram
cesminaz
@an3da robim presne ako ty,ale asi 2roky uz pridavam aj 2pl smotany na 3litre mlieka,kedze ja robim naraz z troch litrov stale.Jogurt je potom taky jemnejsi,kremovejsi.@tetrisss 200g jogurtu na 1 liter je vela-100g radsej hned zjec ty sama :-))
mimka946
chcem sa spytat nechas ziovriet mlieko uplne a potom chladis dokym tam udrzis palec? a toho jogurtu? uz ste sa tu nejako dohodli? :-))
tiginko
@mimka946 výroba domácich jogurtov už je na tejto stránke rozobratá nespočetne veľakrát. Skús si dať hore vyhľadať "domáci jogurt" a dozvieš sa veľa. Podľa mňa škoda zakladať ďalšiu diskusiu
katka78
Zvykla som robiť jogurt takto klasicky - "v hrnci", naliať do pohárov a šup pod deku. Potom som si však kúpila jogurtovač - je to pre mňa pohodlnejšie a časovo efektívnejšie (pracujem, študujem, mám vlastnú domácnosť, každá ušetrená minúta sa ráta). Každopádne, či v hrnci, alebo v jogurtovači, najdôležitejší je výber mlieka a jogurtu (štartéra). Už mám svoje overené značky a kombinácie, viem s ktorou sa mi podarí jogurt riedkejší, s ktorou hustý. Najbližšie vyskúšam aj takto podľa @diabambulka , so sušeným mliekom.
mesiar50
Ja som tiež ešte jogurt nerobil.Tvoj recept je u mňa výtaný.Vďaka
diabambulka
ahojta Varecháčikovia, konečne môžem reagovať a odpísať vám, návšteva ihriska za mnou , deti nakŕmené a spia a ja sa troška môžem venovať receptíkom. Receptov je naozaj veľa aj na výrobu domáceho jogurtu, sama som už jeden pridala, ten sa pripravoval v rúre, ale tá konzistencia stále nebola taká ako by som si predstavovala. Dlho sme skúšali ja aj moja mamina a pozerali po jogurtoch čo tam pridávajú, dokonca mamina začala do mlieka na jogurt pridávať kukuričný škrob, aby bol hustý, fungovalo to, ale chuťovo stále to nebolo to pravé orechové. Pátrali sme , hľadali, skúšali až to vyšlo. Konečne máme super recept na domáci jogurt, ktorý je hustý a noazaj nieje pracný a nepotrebujeme jogurtovač. Ako ste písali treba používať kvalitné výrobky, hlavne jogurt so živou kultúrou, ja používam zvolenský ( Tami ) smotanový jogurt na prvú várku a potom používam už ten čo som si vyrobila, kým sa neminie...MLieko prevarím spolu so sušeným mliekom a nechám pomaly vychladnúť až na teplotu kým tam neudrím prst. Potom jednoducho primiešam jogurt, nalejem, zatvorím, osložím pod deku a hotovo :-)Takže ďakujem všetkým za komentíky a držím palce pri skúšaní :-)))ak Vám nieje niečo jasné rada zodpoviem :-)))ale myslím, že už bolo povedané všetko.
manya
Tami - Tatranská mliekáreň, zvolenský- Senoble, dôležité je, aby boli so živou jogurtovou kultúrou, čo najčerstvejšie, životaschopnosť kultúr časom klesá.
ancicka
ktovie,aj z kozieho by sa dalo?No tento vyskúšam.kk
an3da
Nerobila som z trvanlivého mlieka, iba z domáceho kravského. Ani kozie som neskúšala.
cesminaz
@lianka ja robim vzdy z trvanliveho 3,5% tak ako som to pisala vyssie,postup presne ako an3daSkus,bude super uvidis ;-)
zuzik01
u nas na Cypre som skusala uz viackrat urobit jogurt v jogurtovaci a darilo sa mi len a len z trvanliveho mlieka... hoci mi ich cerstve mlieko chuti ovela "mliekovejsie" ako to nase na Slovensku, jogurt, tvaroh alebo kysle mlieko sa z neho vyrobit nedaju... cim to asi len bude.. ;-)
yyyyanula
Nedá mi nepochváliť - výýýborný!!! Len z 1 litra je málo, myslela som, že sa nezje a on nevydržal ani dva dni :-) Ďakujem za recept, určite urobím zas, ale skúsim bez sušeného mlieka.
pusta
@diabambulka , robila som tento jogurt podľa teba, fantasticky sa vydaril. množstvo síce bolo vo výsledku menej, ako som čakala, ale to bude vinou baliarní mlieka a jogurtu.
chuťovo sa mi nezdá dosť nakyslý. to až neskôr? za deň - dva
dakujem za tvoj úžasný recept :-)
dohna
a môžem sa spýtať ako dlho tie jogurty vydržia ? tiež s ana to chystám :) Ďakujem
diabambulka
Keďže domáci bez konzervantov asi týždeň,ja ich používam di varenia,pecenia,alebo domácu lucinu;-)
karpos
chcel by som sa spytat aku ma trvacnost.Dakujem
anna52
Tento recept je výborný, robila som už viackrát jogurt podľa tohto receptu a je ozaj výborný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia