Dvojplnková kockatá torta

mimka946 - fotkamimka946, 15. apríla 2013
Dvojplnková kockatá torta
Foto: mimka946

Túto tortu som piekla sesternici k 8.narodeninám :) Ospravedlňujem sa ale fotku celej torty nemám :( Bola krásna,kockata ale išla rovno na oslavu a Zobraziť celý popisTúto tortu som piekla sesternici k 8.narodeninám :) Ospravedlňujem sa ale fotku celej torty nemám :( Bola krásna,kockata ale išla rovno na oslavu a stihla som odfotiť už len tento kúsok lebo sa všeci do nej hned pustili a bolo mi trápnepred všetkými fotiť

Suroviny

6 ks
130 g
230 g
150 ml
150 ml
390 g
1,5 bal.
Plnka-vanielková:
2 ks
2 čl
200 g
150 g
400 ml
Plnka-čokolada:
2 ks
300 ml
2 čl
100 g
180 g




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielka od žltkov.Do bielkom dame 1PL studenej vody , štipku soli a vyslahame tuhý sned.Pridáme kryštálový cukor a došľaháme do tuha

  2. 2

    Do žltok pridáme práškový cukor,vanilkový cukor, vymiešame a postupne pridáme vodu a olej.Muku zmiešame s kakom a kyp.praskom a postupne striedavo so snehom pridavame do žltkovej zmesi.Vylejeme do vymastenej kocatej formy a dame piecť na 180stupňov na 1hod. do rúry.

  3. 3

    Plnka van. - Uvarime si husty puding z mlieka,2čl cukru a pudingov.Nechame vychladnúť a primiešame vyšľahanu heru s praš.cukrom.Dáme na bok.

  4. 4

    Plnka čok: Uvarime si puding ako pri van.plne len nedavame zlaty klas ale čokoladovy puding.Po vychladnuti primiešame vyšľahanu heru s cukrom.

  5. 5

    Kockaty vychladnuty korpus prerežeme na 3 časti.Dáme prvu a na ňu dame celu čokoladovu plnku,rozotrieme.

  6. 6

    Dáme druhý plat na ten dame 2/3 plnky a dobre vyhladíme.Položime treti plat a celu tortu potrieme zvyšným krémom a ozdobíme podľa fantázie.Ja som po boku dala čokoladove hoblinky a na vrch som dala kokos.

Diskusia k receptu

monnikka
pod ,,kockatou" asi myslí tvar torty.....
v reze vyzerá fajn, isto bola výborná
mimka946
@monda nemyslim kockatu zvnutra ale tvar mala kockakatu,teda ak ste citali recept je tam pisane - Cesto nalejeme do kockatej formy.
angast
ona myslí kockatú zvonka do štvorca. Zvnútra nie.
angast
veď píše , že fotku celej torty nemá. Tú tretiu časť zjedli prvú . No nie
je to jasné ?
mimka946
Tu tretiu nevidno koli tomu ze hore je ten van.krém a na ňom tretia vrstava a splyva trocha na tej fotke s kremom :(
evanaaa
Pekná tortička, aj keď je kockatá, viem, ktorú formu máš na mysli, je to štvorcový rám, ak sa nemýlim a mali ho v Lídli, alebo je iný? Ale fakt na tvare nezáleží, ale na dobrej chuti a keď sa lepšie prizriem, vidím aj ten tretí plát.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia