Panenkový stejk v kabátiku

Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 15. apríla 2013
Panenkový stejk v kabátiku
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
5 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g
1 ks
20 g
50 ml
1 ks
100 g
100 g
100 g
50 g
50 g
100 g
100 ml
10 g




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na stejky, ktoré opečieme na oleji na rozohriatej panvici. Z odrezkov pripravíme fáš tak, že ich vymixujeme s vajcom, smotanou a soľou.

  2. 2

    Tramezzino vyvaľkáme valčekom na cesto a natrieme fášom. Na to položíme opečené stejky, zarolujeme a vložíme do rúry predhriatej na 160 °C na 10 minút. Stejky počas pečenia pootáčame, aby sa chlieb pekne opiekol dohneda z každej strany.

  3. 3

    Zeleninu podusíme v zeleninovom vývare na panvici do polomäkka tak, aby sa nerozpadávala, zľahka posolíme. Maslovú emulziu našľaháme ručným mixérom z masla, ktoré malo izbovú teplotu, a po lyžičkách pridávame vodu tak, aby sa maslo nezrazilo. Pred koncom vložíme posekaný čerstvý medvedí cesnak a dosolíme. Zeleninu servírujeme teplú, na ňu lyžicou dáme emulziu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia