Panenkový stejk v kabátiku
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 15. apríla 2013
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Mäso nakrájame na stejky, ktoré opečieme na oleji na rozohriatej panvici. Z odrezkov pripravíme fáš tak, že ich vymixujeme s vajcom, smotanou a soľou.
- 2
Tramezzino vyvaľkáme valčekom na cesto a natrieme fášom. Na to položíme opečené stejky, zarolujeme a vložíme do rúry predhriatej na 160 °C na 10 minút. Stejky počas pečenia pootáčame, aby sa chlieb pekne opiekol dohneda z každej strany.
- 3
Zeleninu podusíme v zeleninovom vývare na panvici do polomäkka tak, aby sa nerozpadávala, zľahka posolíme. Maslovú emulziu našľaháme ručným mixérom z masla, ktoré malo izbovú teplotu, a po lyžičkách pridávame vodu tak, aby sa maslo nezrazilo. Pred koncom vložíme posekaný čerstvý medvedí cesnak a dosolíme. Zeleninu servírujeme teplú, na ňu lyžicou dáme emulziu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu