Foto: dvorka
Tentokrát som robila úplne obyčajný zemiakový šalát bez tradičného hrášku a mrkvy, ale schovala som ho pod "slnečnicový" kvet.
Postup
-
1
Zemiaky umyjem a varím v tlakovom hrnci na pare najskôr 8 minút na minime, potom ich nechám 10 - 15 minút postáť. Vyberiem a nechám vychladiť. Žĺtka s vajíčkom vymiešam ručným šľahačom - metličkami. Pomaly prikvapkávam olej za stáleho miešania až mám svetlú hustú majonézu. Vmiešam do nej soľ, horčicu, biely jogurt a štipku bieleho korenia.
-
2
Vychladené zemiaky ošúpem a cez mriežku na zemiaky ich pretlačím k ochutenej mejonéze. Cibuľu nakrájam nadrobno, dám do sitka a prelejem vriacou vodou. Prisypem k zemiakom. Nakoniec pridám nakrájané kyslé uhorky podľa chuti. Premiešam všetko drevenou varechou a nechám pár hodín v chladničke, aby prešli chute aj do zemiakov.
- 3
Nateraz som šalát naservírovala do misy, obložila zemiakovými lupienkami a na vrch som nasypala kukuricu a pridala lienku z reďkovky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu