Krémová polievka z oranžovej tekvice s jogurtom a pásikmi speck-u

fafrnok - fotkafafrnok, 16. apríla 2013

Toto je mňam-mňam na zohriatie v niektorý z chladných večerov :-) Speck je špeciálna, jalovcom ochutená, solená a údená šunka pôvodom z Tirolska, Zobraziť celý popisToto je mňam-mňam na zohriatie v niektorý z chladných večerov :-) Speck je špeciálna, jalovcom ochutená, solená a údená šunka pôvodom z Tirolska, historického regiónu, ktorý od roku 1918 leží čiastočne aj v Taliansku.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 100 °C

Suroviny

500 g
500 ml
0,5 ks
1 plátok
150 g
štipka
100 ml
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Očistenú tekvicu nakrájame na kocky.

  2. 2

    V hrnci zohrejeme olivový olej a orestujeme nakrájanú cibuľu.

  3. 3

    Pridáme tekvicu a premiešame asi dve minúty.

  4. 4

    Zalejeme zeleninovým bujónom a privedieme do varu. Varíme cca. 15 minút.

  5. 5

    Všetko dobre rozmixujeme na krém. Pridáme 3/4 jogurtu, miešame a varíme na miernom ohni ešte 1-2 minúty.

  6. 6

    Dochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orechom.

  7. 7

    Medzitým si na panvici opečieme speck, nakrájaný na pásiky, do chrumkava.

  8. 8

    Naporcujeme polievku a ozdobíme jogurtom a speckom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia