Krémová polievka z oranžovej tekvice s jogurtom a pásikmi speck-u
Toto je mňam-mňam na zohriatie v niektorý z chladných večerov :-) Speck je špeciálna, jalovcom ochutená, solená a údená šunka pôvodom z Tirolska, Zobraziť celý popisToto je mňam-mňam na zohriatie v niektorý z chladných večerov :-) Speck je špeciálna, jalovcom ochutená, solená a údená šunka pôvodom z Tirolska, historického regiónu, ktorý od roku 1918 leží čiastočne aj v Taliansku.
porcie
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Očistenú tekvicu nakrájame na kocky.
- 2
V hrnci zohrejeme olivový olej a orestujeme nakrájanú cibuľu.
- 3
Pridáme tekvicu a premiešame asi dve minúty.
- 4
Zalejeme zeleninovým bujónom a privedieme do varu. Varíme cca. 15 minút.
- 5
Všetko dobre rozmixujeme na krém. Pridáme 3/4 jogurtu, miešame a varíme na miernom ohni ešte 1-2 minúty.
- 6
Dochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orechom.
- 7
Medzitým si na panvici opečieme speck, nakrájaný na pásiky, do chrumkava.
- 8
Naporcujeme polievku a ozdobíme jogurtom a speckom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu