Zelená špargľa v smotanovej feta omáčke

elixir - fotkaelixir, 15. apríla 2013
Zelená špargľa v smotanovej feta omáčke
Foto: elixir

Vychutnávať si toto jedlo v žiari jarného slnka je to pravé špargľové... :)

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Špargľa:
12 ks
1 štipka
1 PL
Omáčka:
1 ks (menšia)
100 ml
100 g
1 PL
1 ks (vetvička)
1 ks (menšia)
50 ml




Postup

  1. 1

    Začneme surovinami - očistíme špargľu. Cibuľu, paradajku nakrájame na drobno.

    Zelená špargľa v smotanovej feta omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Vo vriacej vode, do ktorej pridáme soľ, cukor a PL masla, dáme variť špargľu (10-15 minút, závisí od jej hrúbky). Cibuľu opražíme na 1 PL masla.

  3. 3

    K opraženej cibuli prilejeme vodu, smotanu a ochutíme čiernym korením, vetvičkou rozmarínu. Syr nakrájame na malé kocky, pridáme tiež do omáčky a trošku roztlačíme. Keď zmes zhustne, odstavíme ju a vyberieme rozmarín.

    Zelená špargľa v smotanovej feta omáčke - obrázok 3
  4. 4

    Uvarenú špargľu podávame s omáčkou, posypeme kúskami paradajky a nadrobno pokrájanou čerstvou pažítkou.

    Zelená špargľa v smotanovej feta omáčke - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu som dala pečené zemiaky ochutené tymiánom, dodatočne som ako čerstvú prílohu ešte priložila zmes čerstvých jahôd a surovej, očistenej špargle, chutia spolu výborne.

Diskusia k receptu

afataga
super, nabuduce bude spargla podla teba ale bez jahod, alebo zeby som skusila? uvidime...
violeta
zeleninu mám rada, tvoju omáčku niekedy skúsim
soncya
pekný recept, vkusné foto. omáčka sa mi páči.
elixir
Vďaka :)
@atafaga možno predtým skús ochutnať kúsok jahody s kúskom špargle naraz. Asi je to veľmi subjektívne- pre nás doma to bolo nebíčko :)
angast
doteraz som mával k špargli len smotanovú syrovú omáčku bez
ďalších príloh, ale toto tak parádne vyzerá , že asi poruším tradíciu.
ethanel
No vidim ze mam opat co skusat, priznam sa ze kombinaciu spargle a jahod som este neskusil, dakujem za inspiraciu ;)
jerica
@elixir , výborný recept , krásna prezentácia , chute ktoré sú u nás vítanéé:-)dík za výborný recept,v jednoduchosti je krása:-)
slavka2012
Velmi pekna prezentacia skveleho jedla. Kombinacia s jahodami stoji za vyskusanie.
janger
Ach, tie farby! Nadhera :-). Zaujimava kombinacia.
lusinkab
tak toto musi byt vynikajuce :-) tie farby a tie fotky neskutocne. Inaksie ak mas rada take skusacky,vyskusaj jahodu s ancovickou v oleji :-)
elixir
Ďakujem za pekné slová. :) Oplatí sa vyskúšať.
mesiar50
Šparglou sa velmi nekamarátim, ale táto kombinácia ma očarila naozaj.


elixir
Zuzka, toto by Ti mohlo chutit, vsimla som si, ze ten typ syrov mas v oblube, o zeleninke a ovoci nehovoriac. Som velmi rada, ze Ta recept zaujal :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia