Foto: elixir
Vychutnávať si toto jedlo v žiari jarného slnka je to pravé špargľové... :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Špargľa: | |
12 ks |
|
1 štipka |
|
1 PL |
|
|
|
Omáčka: | |
1 ks (menšia) |
|
100 ml |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1 ks (vetvička) |
|
|
|
1 ks (menšia) |
|
|
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Začneme surovinami - očistíme špargľu. Cibuľu, paradajku nakrájame na drobno.
-
2
Vo vriacej vode, do ktorej pridáme soľ, cukor a PL masla, dáme variť špargľu (10-15 minút, závisí od jej hrúbky). Cibuľu opražíme na 1 PL masla.
- 3
K opraženej cibuli prilejeme vodu, smotanu a ochutíme čiernym korením, vetvičkou rozmarínu. Syr nakrájame na malé kocky, pridáme tiež do omáčky a trošku roztlačíme. Keď zmes zhustne, odstavíme ju a vyberieme rozmarín.
- 4
Uvarenú špargľu podávame s omáčkou, posypeme kúskami paradajky a nadrobno pokrájanou čerstvou pažítkou.
- 5
Ako prílohu som dala pečené zemiaky ochutené tymiánom, dodatočne som ako čerstvú prílohu ešte priložila zmes čerstvých jahôd a surovej, očistenej špargle, chutia spolu výborne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
@atafaga možno predtým skús ochutnať kúsok jahody s kúskom špargle naraz. Asi je to veľmi subjektívne- pre nás doma to bolo nebíčko :)
ďalších príloh, ale toto tak parádne vyzerá , že asi poruším tradíciu.