Celozrnné domáce rezance s tvarohom

anina6 - fotkaanina6, 15. apríla 2013
Celozrnné domáce rezance s tvarohom
Foto: anina6

Dostala som chuť na rezance s tvarohom. Chcela som však niečo zdravšie, tak som spravila rezance s primiešaním celozrnnej hladkej múky a veru nám Zobraziť celý popisDostala som chuť na rezance s tvarohom. Chcela som však niečo zdravšie, tak som spravila rezance s primiešaním celozrnnej hladkej múky a veru nám chutili. Veď posúďte aj vy, možno vás oslovia.

30 minút
príprava

Suroviny

150 g
150 g
1
100 g
200 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesto z polohrubej a celozrnnej múky, pridaním 1 vajíčka a asi 2 dl vlažnej vody.

    Celozrnné domáce rezance s tvarohom - obrázok 1
  2. 2

    Pripravené cesto si rozvaľkáme a necháme trošku postáť na pomúčenej doske.

    Celozrnné domáce rezance s tvarohom - obrázok 2
  3. 3

    Potom si rozvaľkané cesto pomúčíme, preložíme a nakrájame na pásy. A potom už len krájame širšie rezance.

    Celozrnné domáce rezance s tvarohom - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si hrniec s vriacou vodou a nakrájané rezance v tej vode uvaríme. Necháme ich prevrieť, zamiešame, scedíme a posypeme tvarohom. Na omastenie som použila opražené maslo a na ozdobu a dochutenie čerstvo natrhanú pažítku z mojej záhradky. Takže finálny výsledok bol takýto.

    Celozrnné domáce rezance s tvarohom - obrázok 4

Diskusia k receptu

mracik9
domáce rezance k tomu tvarohové a ešte aj zdravé,super :))
izabella929
mňamkovéééé.-))) celozrnné nerobievam, ale rezance môžu byť s čím koľvek, hlavne , že sú domáce.-))) vydarili sa ti.-))))
anina6
mracik9 a izabella929 ďakujem za komentíky, ozaj sú dobré a minule som aj pirohy robila s pridaním celozrnnej múky.
anina6
stoja za vyskúšanie violeta, budeš spokojná
ancicka
Tvarohové rezance robievam dosť často,no s celozrnej som nerobila.Najbližšie budú.kk
jadranka
vyskúšam ten recept na sladko s jablčkami a tvarohom..môže to byť O.K.
anina6
ďakujem milá @jadranka za nahliadnutie do môjho receptu, verím, že si si pochutila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia