Obľúbená polievka môjho syna a manžela...
4
porcie
porcie
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 0,5 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 pár, ak je kratšia. Najlepšia je pikantná. | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| podľa potreby na zahustenie | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na drobno pokrájanú cibuľu speníme na masti. Pridáme polievkovú lyžicu hladkej múky- urobíme zásmažku. Posypeme paprikou, rozmiešame, podlejeme asi 1,5 litrom vody. Do vody pridáme kyslú kapustu, ja dávam aj vodu, moji majú radi riadne kyslú. Pridáme klobásu pokrájanú na kolieska a varíme cca 35-40 minút. Polievku dochutíme cesnakom rozotretým zo soľou, korením, novým korením, mletou rascou. Ak sa nám zdá polievka riedka, zahustíme ju postrúhaným zemiakom, vtedy ju ešte povaríme, aby zemiak zmäkol.
                                                     

                                                    




                                                        
                                                    
 


perfektná papanica.