Gulášová polievka

taxitaxi - fotkataxitaxi, 15. apríla 2013
Gulášová polievka
Foto: taxitaxi

Je ich tu určite veľa, ale to nevadí však ?

25 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 - 5 ks
5 strúčikov
750 g
7 ks
4 ks
1 ks
1 PL
1 ČL
podľa chuti  nemusí byť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu udusíme na masti, pridáme na kocky nakrájané mäso a prudko opečieme. Pridáme zmes korenia na guláš, kocku bujónu a podlejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso zakryté. Dusíme tak cca 30 minút od veľkosti nakrájaného mäsa.

  2. 2

    Asi 15 minút pred udusením mäsa pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen a zemiaky na kocky. Podlejeme do požadovaného objemu a varíme, pokiaľ sa zemiaky neuvaria.

  3. 3

    Z hladkej múky a masti si urobíme svetlú zápražku odstavíme z ohňa, primiešame mletú papriku a zalejeme studenou vodou. Musíme miešať, aby sa nám neurobili hrčky. Potom zápražku vlejeme do hrnca a necháme 5 minút povariť. Kto má rád pikantné, môže si dať čili papričku.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Polievky, Varené

Diskusia k receptu

mesiar50
Mne to nevadí ,vyzerá naozaj dobre.Privítal by som ju na večeru.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha