Foto: taxitaxi
Je ich tu určite veľa, ale to nevadí však ?
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu udusíme na masti, pridáme na kocky nakrájané mäso a prudko opečieme. Pridáme zmes korenia na guláš, kocku bujónu a podlejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso zakryté. Dusíme tak cca 30 minút od veľkosti nakrájaného mäsa.
- 2
Asi 15 minút pred udusením mäsa pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen a zemiaky na kocky. Podlejeme do požadovaného objemu a varíme, pokiaľ sa zemiaky neuvaria.
- 3
Z hladkej múky a masti si urobíme svetlú zápražku odstavíme z ohňa, primiešame mletú papriku a zalejeme studenou vodou. Musíme miešať, aby sa nám neurobili hrčky. Potom zápražku vlejeme do hrnca a necháme 5 minút povariť. Kto má rád pikantné, môže si dať čili papričku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu