Foto: pupava
Absolútne úžasná koláčotorta! A ešte aj zdravá.
na 180 °C
Postup
-
1
Vločky zmiešame so sušeným ovocím. Sušené ovocie dáme podľa chuti - ja som dávala jablká, hrozienka, banány, brusnice.
- 2
V miske si premiešame med (dbáme na to, aby bol v tekutom stave, nie scukornatený) s vodou. Zmes vlejeme k vločkám a ovociu. Premiešame. Hmota by mala byť ani hustá, ani riedka, takže podľa potreby pridáme vločky alebo vodu. Všetko spolu "ucapkáme" do tortovej formy na papier na pečenie. Necháme v trúbe asi pol hodinu na 180°C.
- 3
Kým sa koláč pečie, pripravíme si želatínu z vody zo zaváraného ovocia a agaru. Ak práve nemáme agar, nič sa nedeje - povaríme vodu zo zaváraného ovocia so želatínou alebo Zlatým klasom. Miešame a varíme do zhustnutia.
- 4
Koláč vyberieme z rúry a necháme chvíľu odstáť. Poukadáme naň zavárané ovocie (ja som dávala slivky a želatínu som robila zo slivkovej vody). Koláč zalejeme želatínou a necháme chvíľu v chlade. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
radšej by som primal - oriešky, mak, avokádo(namiesto tukov) buď do cesta, či na povrch .. alebo tofu, tvaroh(bielkoviny), lebo by to bolo zdravšie jedlo, ale iný koláčik......