3-bit zákusok

michaela2903 - bez fotkymichaela2903, 15. apríla 2013

Tento zákusok patrí medzi moje najobľúbenejšie od mojej maminky. Je to akási "napodobenina" tyčinky 3bit. Recept je veľmi jednoduchý, rýchly a výsledok naozaj stojí Zobraziť celý popisTento zákusok patrí medzi moje najobľúbenejšie od mojej maminky. Je to akási "napodobenina" tyčinky 3bit. Recept je veľmi jednoduchý, rýchly a výsledok naozaj stojí za to !!! Odporúčam vyskúšať. :-)

15 - 20 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

5 ks
5 PL
2 PL
2 PL
PLNKA:
1 l
3 ks
150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielkov. 5 PL kryštálového cukru vyšľaháme s bielkami na tuhý sneh. Do tuhého snehu postupne po jednom jemne primiešavame vareškou žĺtky. Do vzniknutej zmesi pridáme polohrubú aj hladkú múku. Spolu premiešame vareškou. Vzniknutú zmes upečieme na vymastenom a pomúčenom plechu pri teplote 180 - 190 °C. Pečieme, kým korpus nechytí krásnu žltú farbu a okraje sa budú oddeľovať od plechu.

  2. 2

    Z mlieka, zlatých klasov a cukru uvaríme hustý puding. Kým je ešte horúci, pridáme doňho palmarín a za stáleho miešania spojíme do hladkého krému. Teplú zmes natrieme na koláč a na vrch naukladáme bebe-kekse. Necháme chvíľku odležať aby kekse zmäkli. Neskôr polejeme čokoládou.

  3. 3

    Po stuhnutí krájame na kocky - podľa obrysov keksou alebo na rezy - prerežeme keksíky na polovicu. Tento koláčik chutí výborne so šľahačkou. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

nika72
nechýba tam karamel zo salka??????lebo na kekse sa ešte dáva vrstva karamelu a potom čokoláda ,ale koľko ľudí toľko chutí...;)

michaela2903
Mamina tam karamel nedávala, ani v recepte ho nemáme. Ale ako nápad je to dobré :-) Niekedy vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia