sjuz nemá fotku

Sjuz

«1 2 ...10 »

Mangovo-krevetový šalát Mangovo-krevetový šalát Vaše

Niečo z mojej obľúbenej vietnamskej kuchyne :)

Japonské mäsové taštičky Gyoza Japonské mäsové taštičky Gyoza Vaše

Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá. Namáčajú sa do omáčky, väčšinou je to sójová omáčka zmiešaná s ryžovým octom alebo sladko-pikantná omáčka. Ja preferujem vietnamskú verziu a tú pridávam aj sem. Milujem ich natoľko, že si ich robievam doma od základu sama. Aspoň viem, čo jem :)

Pohánkové linecké s makom Pohánkové linecké s makom Vaše

Tieto Vianoce budú bezlepkové, pridávam preto tento skvelý recept na linecké z pohánkovej múky, ktorá je prirodzene bezlepková. S cestom sa pracuje skvele, len ho treba nechať odpočinúť aspoň deň v chladničke. A keďže je v ceste celý mak, ako džem na zlepovanie by sa hodil slivkový. Ja som robila aj s ríbezľovým želé, ale aj so slivkovým.

Pomaly pečená  hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept) Pomaly pečená hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept) Vaše

Kozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď neskúšala, dala som na radu tetušky, od ktorej kozliatko bolo, a dobre som urobila:)

Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche Vaše

Na Veľkú Noc domáca jahňacinka nesmie chýbať.. :)

Bôčik na karameli Bôčik na karameli Vaše

Ako som spomenula pri polievke Pho, mám rada vietnamskú a ázijskú kuchyňu. Medzi moje obľúbené recepty patrí aj tento bôčik. Je to tiež trochu zdĺhavejší recept, ale kto má rád sladšiu chuť v kombinácii s mäsom, by mal byť spokojný.

Pho-Ga Pho-Ga Vaše

Kuracia verzia slávnej vietnamskej polievky Pho-Bo - čo je polievka z hovädzieho vývaru, ktorá sa varí niekoľko hodín, častokrát aj celú noc. Na tejto polievke som priam závislá, a chystám sa aj na tento recept. Zatiaľ však na ňu chodím kade.-tade:) Papaya bistro, kde majú aj úžasné čerstvé jarné rolky s krevetami je moje No.1, no zahanbiť sa nedá ani vietnamské bistro na Starej Vajnorskej, či v Dimitrovke. Táto polievka je hrejivá, liečivá ako pre telo tak pre dušu:)

Cícerovo-hubový krém Cícerovo-hubový krém Vaše

Polievočku som našla v časopise a hneď ma inšpirovala. Musím povedať, že je naozaj vynikajúca:)

Cviklový šalát s čerstvým kozím syrom, orechami a dressingom z malinového octa a javorového sirupu Cviklový šalát s čerstvým kozím syrom, orechami a dressingom z malinového octa a javorového sirupu Vaše

Vylepšený opraženými kúskami slaninky:) Kto chce, môže vynechať.

Talianska šošovica so salsicciou Talianska šošovica so salsicciou Vaše

Tento recept pripravoval Emanuele Ridi, keď bol na ceste po Taliansku - v Umbrii - hlavná prísada bol extra virgine olive oil od rodiny Monini :)

Prírodný ,,syr,, z gréckeho jogurtu s tymianom Prírodný ,,syr,, z gréckeho jogurtu s tymianom Vaše

Nechala som sa inšpirovať na jednom blogu, recept sa mi veľmi zapáčil.

Pikantný sicílsky džem z rajčín Pikantný sicílsky džem z rajčín Vaše

Tak isto inšpirácia z internetu, nedalo mi nevyskúšať:) Táto chuťovka je proste neodolateľná :)!

Jahodový džem s vanilkou, Amarettom a balsamicom Jahodový džem s vanilkou, Amarettom a balsamicom Vaše

Keďže mám jahodové pole rovno "pod nosom" a plné sladučkých jahôd, rozhodla som sa použiť svoju fantáziu. Chuť sladkých jahôd krásne dopĺňa vanilka, a likér Amaretto s balsamicom dodajú džemu iskru :)

Svieže jarné minikuriatko Svieže jarné minikuriatko Vaše

Mali v Metre, tak sme si povedali, že vyskúšame. Rozhodla som sa pripraviť ho so sviežou plnkou s citrónovou šťavou a čerstvými bylinkami, ako prílohu som zvolila zmes pečenej zeleniny a zemiakov na rozmaríne.

Želé z Cabernetu Sauvignon Želé z Cabernetu Sauvignon Vaše

Na tento recept som sa chystala dlhšiu dobu, a pri ochutnávke som bola nadšená. Víno v tejto podobe je proste úžasné:) Množstvo cukru som neuviedla zámerne presne, pretože každé víno má inú cukornatosť, je teda potrebné zaobchádzať s ním s mierou a radšej ochutnávať, aby sme neprišli práve o tú trpkú, tanínovú dochuť rôsolu:)

Jahodový džem s bazou a ružovým vínom Uhudler Jahodový džem s bazou a ružovým vínom Uhudler Vaše

Z nášho pobytu v Stegersbachu sme si priniesli rosé, ktoré nás tam očarilo svojou sviežosťou a unikátnou chuťou po lesných jahodách. No a keďže je práve sezóna jahôd a bazy, nechala som sa týmto ľahkým aromatickým vínom inspirovať :) Koho by zaujímalo niečo viac o tomto víne, tu je link: http://www.lideazeme.cz/clanek/uhudler-vinny-unikat

Kuracie prsia na pikantných fazuliach s pórom a paradajkami na víne,paradajkovým čipsom a čiernou so Kuracie prsia na pikantných fazuliach s pórom a paradajkami na víne,paradajkovým čipsom a čiernou so Vaše

Toto jedlo sme jedli v jednej reštaurácii, veľmi mi chutilo, tak som urobila pokus, ktorý som mierne prispôsobila - a vyšiel:)

Kottbullar - domáca verzia Kottbullar - domáca verzia Vaše

Nám chutila táto verzia viac, ako v IKEA - domáca strava je predsa len domáca strava:)


«1 2 ...10 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist