Polievočku som našla v časopise a hneď ma inšpirovala. Musím povedať, že je naozaj vynikajúca:)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks stredná |
|
1 hrnček namočený |
|
4 ks väčšie |
|
sušené |
|
|
|
|
|
(alebo iný tuk) |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvá |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na masti si opražíme nakrájanú cibuľu a mrkvu na kocky. Trvá to cca 4 minúty, občas premiešame. V polovici pridáme nakrájaný cesnak.
- 2
Očistené a nakrájané zemiaky, cícer a huby pridáme do hrnca, premiešame, zalejeme vodou a prikryté pomaly varíme do zmäknutia cíceru.
- 3
Ku koncu dosolíme a okoreníme. Vyberieme trochu cíceru s hubami na dozdobenie polievky na tanieri a zvyšok rozmixujeme do hladkého krému aj so sladkou smotanou. Ja kupujem sladkú smotanu Olma, je krásne hustá a má vysoký obsah tuku. Polievku dáme ešte na minútku povariť a odstavíme. Do hotovej som ešte posekala petržlenovú vňať. Synovi som k nej pripravila plátky bagetky opečenej na olivovom oleji.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu