Foto: sjuz
Nechala som sa inšpirovať na jednom blogu, recept sa mi veľmi zapáčil.
2 minúty minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jogurt dáme na hustejšie sitko nad misku, a odložíme do chladničky odpočívať cez noc.
- 2
Je dobré ho prikryť, aby nenapáchol chladničkou:)
- 3
Sitko by nemalo byť ponorené v odtekajúcej srvátke.
- 4
Hotový syr premiešame s troškou olivového oleja, osolíme podľa chuti a pridáme čerstvé bylinky. Samozrejme, fantázii v ochucovaní sa medze nekladú... :) Citrónová kôra, vňaťka, atď posunú túto pochúťku vždy inam. Ja som podávala s pikantným džemom z rajčín.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Asi takýto je môj názor. Podľa fotky, je tvoja verzia nechutná, alebo sa môžem mýliť? Dá sa to podľa fotky posúdiť? Čo sa týka Labanu, /Labneh/, o tom by som sa s tebou vedel baviť do rána. Ale momentálne nemám záujem.
Inak medzi tým, čo ponúkla @Sjuz , a @mijaita , vidím rozdiel len vo fotke. Nie je čo riešiť.
Rada si o labnehu vyslechnu cokoliv. Miluju ho, naucila me ho pani co zije v arabskem svete, tam jsem ho i take mela moznost ochutnat. Ja nedelam jogurt denne plnou misu jako Egyptane napr, ale pouzivam ruzne jogurty. Ano, sjuz ma jogurt, ja jsem jen pridala nazor, ze kdyz ma vykapavat pres sitko, ja ho kapu dyl a udelam si labneh. Ta fotka je jeden z mnoha, pridavam bylinky nekdy rovnou do kapani, jindy necham bily a poleju olejem a posypu bylinkama. A druhou cast treba zase jinyma, nebo pouziju jiny olej, ochuceny. A tak bych jedla s potesenim jeji jogurt, jim s radosti labneh, pouze husty jogurt bez sirovátky.
Diskuzi na to tema s potesenim prijmu, kazda malickost kterou se dozvim je pro me prinosna.