Hliva na batatovom pyré s paštrnákom a so strateným vajcom
Foto: sjuz
Máme radi hlivu, a toto je recept na pečenú hlivu, ktorý som tak trochu vylepšila :)
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 bal. (čerstvá) |
|
2 ks |
|
2 ks (alebo petržlen) |
|
2 ks (čerstvé) |
|
4 PL (alebo Grana Padano) |
|
čerstvé |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Bataty a paštrnák očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody do mäkka.
- 2
Hlivu umyjeme, odrežeme tvrdé stopky, väčšie kúsky natrháme, menšie necháme. Dáme na plech, jemne polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením (ja používam trojfarebné) a pridáme čerstvý rozmarín, šalviu, tymián. Pridáme cca deci vody a dáme do vyhriatej rúry piecť.
- 3
Uvarené zemiaky s petržlenom rozmixujeme s kúskom masla a sladkou smotanou na hladký krém.
- 4
Pripravíme si stratené vajíčko - do vody, ktorá je tesne pred bodom varu (tvoria sa v nej bublinky, ale nevrie ), pridáme ocot, mierne rozmiešame a do stredu vlejeme vajíčko, ktoré sme predtým rozklepli do malej misky alebo šálky. Varíme podľa veľkosti cca 4 minúty. Voda nesmie vrieť a vajíčko, aby sa nám udržalo pokope musí byť bezpodmienečne úplne čerstvé. Ja som ho dnes vybrala z kurína:)
- 5
Na tanier servírujeme batatové pyré, do stredu položíme vajíčko, okolo pokladieme upečenú hlivu, posypeme napríklad pažítkou a petržlenovou vňaťkou a posypeme postrúhaným parmezánom.
Tiež pečená hliva:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu