Halibut so zeleninou
Halibut so zeleninou

Halibut s medovým pyré z maslovej tekvice fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 25. novembra 2019
Halibut s medovým pyré z maslovej tekvice (fotorecept)
Foto: sjuz

Rýchle a chutné jesenné jedlo.

3-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

3 filety (alebo iná biela ryba)
1 ks
3-5 ks
1 bal.
2 ks
1 PL
 čerstvé (rozmarín, šalvia, tymian)
z 1/2 citrónu
1/2 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filet z ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom, osolíme, posypeme bylinkami a necháme marinovať minimálne hodinu.

    Halibut s medovým pyré z maslovej tekvice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Olúpeme a nakrájame si tekvicu, mrkvu, cesnak, huby umyjeme a osušíme a prekrojíme na polovicu.

    Halibut s medovým pyré z maslovej tekvice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tekvicu nakrájame na väčšie kocky a dáme do rúry na mastný plech upiecť do mäkka, občas prehodíme.

    Halibut s medovým pyré z maslovej tekvice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvicu dáme zohriať maslo a olivový olej, pridáme mrkvu a za občasného miešania restujeme takmer do mäkka. Potom pridáme huby a pár minút restujeme do zhnednutia. Osolíme, pridáme lístky šalvie a nakrájanú hrušku, a ešte pár minút restujeme. Okoreníme čerstvo mletým farebným korením. Odložíme do tepla.

    Halibut s medovým pyré z maslovej tekvice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečenú tekvicu rozmixujeme do hladkého pyré s pridanou sladkou smotanou, kúskom masla a lyžicou medu, podľa chuti dosolíme.

    Halibut s medovým pyré z maslovej tekvice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Filety orestujeme na panvici na masle s olivovým olejom, trvá to pár minút - z oboch strán.

  7. 7

    Servírujeme na tekvicovou pyré s restovanou zeleninou s hruškou.

    Halibut s medovým pyré z maslovej tekvice (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: