Halibut s medovým pyré z maslovej tekvice fotorecept
Foto: sjuz
Rýchle a chutné jesenné jedlo.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 filety (alebo iná biela ryba) |
|
1 ks |
|
3-5 ks |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
|
|
1 PL |
|
čerstvé (rozmarín, šalvia, tymian) |
|
|
|
z 1/2 citrónu |
|
1/2 bal. |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Filet z ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom, osolíme, posypeme bylinkami a necháme marinovať minimálne hodinu.
-
2
Olúpeme a nakrájame si tekvicu, mrkvu, cesnak, huby umyjeme a osušíme a prekrojíme na polovicu.
-
3
Tekvicu nakrájame na väčšie kocky a dáme do rúry na mastný plech upiecť do mäkka, občas prehodíme.
-
4
Na panvicu dáme zohriať maslo a olivový olej, pridáme mrkvu a za občasného miešania restujeme takmer do mäkka. Potom pridáme huby a pár minút restujeme do zhnednutia. Osolíme, pridáme lístky šalvie a nakrájanú hrušku, a ešte pár minút restujeme. Okoreníme čerstvo mletým farebným korením. Odložíme do tepla.
-
5
Upečenú tekvicu rozmixujeme do hladkého pyré s pridanou sladkou smotanou, kúskom masla a lyžicou medu, podľa chuti dosolíme.
-
6
Filety orestujeme na panvici na masle s olivovým olejom, trvá to pár minút - z oboch strán.
- 7
Servírujeme na tekvicovou pyré s restovanou zeleninou s hruškou.
- 7
Diskusia k receptu