Foto: sjuz
Z nášho pobytu v Stegersbachu sme si priniesli rosé, ktoré nás tam očarilo svojou sviežosťou a unikátnou chuťou po lesných jahodách. No a keďže Zobraziť celý popisZ nášho pobytu v Stegersbachu sme si priniesli rosé, ktoré nás tam očarilo svojou sviežosťou a unikátnou chuťou po lesných jahodách. No a keďže je práve sezóna jahôd a bazy, nechala som sa týmto ľahkým aromatickým vínom inspirovať :) Koho by zaujímalo niečo viac o tomto víne, tu je link: http://www.lideazeme.cz/clanek/uhudler-vinny-unikat
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahody som očistila a väčšie prerezala. Rukami som ich v hrnci pomačkala a dala zohrievať. Keď pustili šťavu, pridala som kytičku kvetov bazy a medovky zviazanú niťou, aby som to potom nemusela z hrnca loviť po jednom:) a nechala pomaly variť, resp. prehrievať, aby sa chute z kvetov dostali do džemu. Trvalo to asi 10 min.
- 2
Kytičku som vybrala, a ešte z nej vytlačila šťavu do jahôd. Pridala som cukor, deci vína, citrónovú šťavu a nechala pri pomalom vare rozpustiť.
- 3
Ak sa vám to bude zdať málo sladké, pridajte ešte kryštálový cukor. Ja však nemám príliš rada presladené džemy. Do džemu som ešte nastrihala maličké kvietky dvoch kvetov bazy bez stoniek, tie najmenšie drobné, ktoré tvoria celé súkvetie. Pridala som Pektogel, premiešala a varila min, 5 minút.
- 4
Malá skúška na studenom tanieriku či džem želíruje . Potom som vliala ešte deci Uhudleru, premiešala a odstavila. Horúce som plnila do pohárov, ktoré som prevrátila hore dnom, aby chytili viečka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu