Foto: sjuz
Tieto Vianoce budú bezlepkové, pridávam preto tento skvelý recept na linecké z pohánkovej múky, ktorá je prirodzene bezlepková. S cestom sa pracuje skvele, len Zobraziť celý popisTieto Vianoce budú bezlepkové, pridávam preto tento skvelý recept na linecké z pohánkovej múky, ktorá je prirodzene bezlepková. S cestom sa pracuje skvele, len ho treba nechať odpočinúť aspoň deň v chladničke. A keďže je v ceste celý mak, ako džem na zlepovanie by sa hodil slivkový. Ja som robila aj s ríbezľovým želé, ale aj so slivkovým.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešať , keď sa vám bude zdať cesto príliš suché, pridajte žĺtok. V recepte sú preto napísane tri kusy. Dajte na začiatok dva, a podľa hustoty cesta už uvidíte, či treba pridať.
- 2
Cesto necháme zabalené vo fólii v chladničke do druhého dňa, pred pečením vyberieme na chvíľu, aby trochu zmäklo. Vyvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Piekla som na papieri na pečenie, na 160 st.C teplý vzduch cca 10 min. Treba sledovať, každá rúra pečie inak.
- 3
Z tejto dávky mi vyšlo cca 22 kúskov o priemere cca 5 cm, nie príliš hrubé cesto, cca 3 mm vysoké.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu