Pohánkové linecké s makom

sjuz - fotkasjuz, 15. decembra 2015
Pohánkové linecké s makom
Foto: sjuz

Tieto Vianoce budú bezlepkové, pridávam preto tento skvelý recept na linecké z pohánkovej múky, ktorá je prirodzene bezlepková. S cestom sa pracuje skvele, len Zobraziť celý popisTieto Vianoce budú bezlepkové, pridávam preto tento skvelý recept na linecké z pohánkovej múky, ktorá je prirodzene bezlepková. S cestom sa pracuje skvele, len ho treba nechať odpočinúť aspoň deň v chladničke. A keďže je v ceste celý mak, ako džem na zlepovanie by sa hodil slivkový. Ja som robila aj s ríbezľovým želé, ale aj so slivkovým.

15 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

200 g
35  g
50  g
1 bal
1
100  g
2 - 3  ks (podľa veľkosti)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešať , keď sa vám bude zdať cesto príliš suché, pridajte žĺtok. V recepte sú preto napísane tri kusy. Dajte na začiatok dva, a podľa hustoty cesta už uvidíte, či treba pridať.

  2. 2

    Cesto necháme zabalené vo fólii v chladničke do druhého dňa, pred pečením vyberieme na chvíľu, aby trochu zmäklo. Vyvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Piekla som na papieri na pečenie, na 160 st.C teplý vzduch cca 10 min. Treba sledovať, každá rúra pečie inak.

  3. 3

    Z tejto dávky mi vyšlo cca 22 kúskov o priemere cca 5 cm, nie príliš hrubé cesto, cca 3 mm vysoké.

Diskusia k receptu

neposed
pekne a maskrtit sa moze aj zdravsie. Robila som do pernickov plnku slivkovy lekvar zmiesany s 70% horkou cokoladou a velmi mi to chutilo. Mozno by to aj tu mohlo byt. Ale pernicky su uz fuc.
tiginko
práve som na ne pozerala na Čarujeme. Je fajn, že aj s pohánkovou múkou sa dá piecť, mám odskúšané viackrát
martamm
Laka ma upiect ich,a le bojim sa, ci sa mi cesto nevude trhat, minuly rok som piekla z ryzovej muky, to bol horor :)
sjuz
tiež som robila medovníky z pohánkovej, a musím ich ukrývať:), ale s touto múkou sa pracuje veľmi dobre, netrhá sa, ako ostatné bezlepkové zmesi.
marta222533
Aj ja rada vyskúšam.... Deti ma kritizujú že nejdem s dobou.... tak v snahe polepšiť sa, použila som tentokrát špaldovú múku. Cesto mi ešte odpočíva, ale na ďalšie medovníčky vyskúšam vami odporúčanú pohánkovú múku
tiginko
ja robievam pár druhov klasických, podľa receptov našich mám a starých mám, lebo tie majú jednoznačne nezameniteľnú chuť a svoje čaro. A pre uspokojenie svedomia a mladších "trendových" príbuzných zase zopár zdravších variantov. Veď nech sme všetci spokojní a šťastní na Vianoce, no nie?
danda3
Super, pohánkovú múku som si obľúbila, taže recept vyskúšam, teraz už mám napečené, ale v najbližšej dobe bude osláv dosť, tak sa budú piecť.♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia