Foto: sjuz
Keďže mám jahodové pole rovno "pod nosom" a plné sladučkých jahôd, rozhodla som sa použiť svoju fantáziu. Chuť sladkých jahôd krásne dopĺňa vanilka, a Zobraziť celý popisKeďže mám jahodové pole rovno "pod nosom" a plné sladučkých jahôd, rozhodla som sa použiť svoju fantáziu. Chuť sladkých jahôd krásne dopĺňa vanilka, a likér Amaretto s balsamicom dodajú džemu iskru :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté jahody som pomačkala rukami v hrnci. Pridala som dve lyžice cukru a Pektogel. Povarila som 3-5 minút aj s vanilkovým strukom, ktorý som rozkrojila a nožom zoškriabala vnútro.
- 2
Pridala som zvyšný cukor a 3 PL balsamicovej redukcie a šťavy z pol limetky. Toto som ďalej povarila 5 minút, a ku koncu som pridala Amaretto - tiež podľa chuti - ja som dala asi deci likéru.
- 3
Džem som horúci plnila do pohárov, otočila hore dnom, aby chytili viečka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zajtra sa chystám asi na ďalšiu oberačku, ma opäť kopla jahodová múza:)
Tak uvidíme, či sa podarí, ak áno, šupnem sem:)