Jahodový džem s vanilkou, Amarettom a balsamicom

sjuz - fotkasjuz, 5. júna 2014
Jahodový džem s vanilkou, Amarettom a balsamicom
Foto: sjuz

Keďže mám jahodové pole rovno "pod nosom" a plné sladučkých jahôd, rozhodla som sa použiť svoju fantáziu. Chuť sladkých jahôd krásne dopĺňa vanilka, a likér Amaretto s balsamicom dodajú džemu iskru :)

10 minút
príprava
3-5/5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5  kg
1 - 2 sáčky
1/2 až 3/4  kg
podľa chuti
z 1/2 limetky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté jahody som pomačkala rukami v hrnci. Pridala som dve lyžice cukru a Pektogel. Povarila som 3-5 minút aj s vanilkovým strukom, ktorý som rozkrojila a nožom zoškriabala vnútro.

  2. 2

    Pridala som zvyšný cukor a 3 PL balsamicovej redukcie a šťavy z pol limetky. Toto som ďalej povarila 5 minút, a ku koncu som pridala Amaretto - tiež podľa chuti - ja som dala asi deci likéru.

  3. 3

    Džem som horúci plnila do pohárov, otočila hore dnom, aby chytili viečka.

Diskusia k receptu

afataga
aj ja chcem jahodove pole pod nosom :-) dzem moze byt dobry, s balzamikom by ma nenapadlo, ale ked kuknes zlozenie toho likeru, obycajne je to lieh+farbivo+aroma, mozno tie drahsie videli aj mandle
1x hanak
sjuz
@afataga :)) - no áno...beriem, no nie je to luxus samozrejme:)), ale džemík je aj tak fajnový:)
zajtra sa chystám asi na ďalšiu oberačku, ma opäť kopla jahodová múza:)
Tak uvidíme, či sa podarí, ak áno, šupnem sem:)

sjuz
@izabella929 - presne - je to vžy len o chuti :)! a osobných preferenciách - ja mám zasa radšek koňačik v pohári:))
paploska
je to naozaj lákavý recept, ale vyskúšam bez pektogelu :-) Ď
frezia68
Robievam len tradičný jahodový džem a ešte mám z minulého roku.Ale ukladám do KK a vyskúšam o rok ten zaujímavý recept :-)
elysa
zaujímala by ma tá chuť, vyzerá skvelo a určite tak aj chutí...
elenamm
@sjuz mozes mi dat na seba email prosim? Rada by som sa opytala nieco ohladom knihy Zivot bez psenice. Dakujem.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha