Slané muffiny
Slané muffiny

Muffiny na slano

sjuz - fotkasjuz, 5. mája 2020
Muffiny na slano
Foto: sjuz

Ako každá zamestnaná žena mám po príchode domov okrem upratania ešte ďalšie bojové úlohy: mojim chlapcom, ktorí sú doma na home office v týchto Zobraziť celý popisAko každá zamestnaná žena mám po príchode domov okrem upratania ešte ďalšie bojové úlohy: mojim chlapcom, ktorí sú doma na home office v týchto "korona časoch" navariť obed na nasledujúci deň. Občas im okrem obeda pripravím aj teplú večeru. Varím denne, niekedy dve tri jedlá:) Napadlo mi urobiť muffiny na slano, a keď k nim pripravím ešte nejaký svieži šalát, myslím, že nebudú sklamaní :) Ten starší si dá isto pohár vínka alebo vychladeného piva :) Je to rýchle a nenáročné.

10 - 12 ks
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
podľa chuti
125 g (vcelku)
hrsť (čerstvé)
0,5 dcl
1/2 bal.
3 PL
8 PL




Postup

  1. 1

    Na začiatok je dobré si najprv zapnúť rúru na 175 °C teplý vzduch. Potom si dám opiecť na panvicu slaninku. Ja som mala plátky - 5-6 ks, takže som ich opiekla z oboch strán do chrumkava. Keď bola opečená, pokrájala som na malé kúsky. Výpek som nevyhodila, ale dala do cesta. Nebolo ho veľa, necelá 1 PL.

  2. 2

    V miske som si zmiešala vajcia, nahrubo postrúhaný syr, posekané bylinky - ja som použila dostatok pažítky, kto nemá, môže použiť aj mladú cibuľku. Čiže ja som dala pažítku, oregano, rozmarín, petržlenovú vňaťku - všetko čerstvé. Pridala som nakrájanú slaninku aj s trochou výpeku, olivový olej, pol prášku do pečiva, čerstvo pomleté čierne korenie. Pridám kukuričnú polentu a potom semolinu. Múky do muffinov vždy dávam menej, od oka tak, aby cesto nebolo husté, ale dalo sa pekne lyžicou naberať do formičiek na muffiny.

  3. 3

    Všetko premiešame a naplníme formy na muffiny - ja mám silikónové, ktoré vkladám do plechu na muffiny - výborne sa potom vyberajú von.

  4. 4

    Dáme piecť do rúry, mne sa piekli cca 25 minút. Treba sledovať, ak sú už navrchu zlatohnedé, môžu sa vybrať.

Diskusia k receptu

haji
Dobrý nápad, fajnový receptík, mně by chutnalo! Mám otázku, zda je ta semolinová múka podmínkou? Děkuji za povedenou inspiraci, jsi šikulka! Máš můj obdiv, chlapci by tě měli na rukách nosit!
sjuz
@haji (5.5.2020 21:49)

milá Haji :) ďakujem za milé slová. Semolina nie je podmienkou, mala som aj iný typ múk doma, ale povedala som si, že budú mať lepšiu štruktúru a chuť,preto som dala aj trocha kukuričnej, ale pokojne skús aj inú múku.
haji
@sjuz (6.5.2020 09:56)
Děkuji, jsi milá. Nějak se s tím vypořádám. Semolinová múka existuje aj u nás, ale netuším, jestli v této době. Měj krásný den a ať se ti daří!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia