Foto: sjuz
Mali v Metre, tak sme si povedali, že vyskúšame. Rozhodla som sa pripraviť ho so sviežou plnkou s citrónovou šťavou a čerstvými bylinkami, ako Zobraziť celý popisMali v Metre, tak sme si povedali, že vyskúšame. Rozhodla som sa pripraviť ho so sviežou plnkou s citrónovou šťavou a čerstvými bylinkami, ako prílohu som zvolila zmes pečenej zeleniny a zemiakov na rozmaríne.
porcie
príprava
na 200/180/200 °C
Suroviny
3 ks (poussin, coquelet) |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 - 2 menšieks |
|
|
|
3 veľké listy |
|
3 vetvičky |
|
1 dcl |
|
2 PL |
|
6 - 8 plátkov (nie tenučkých) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuriatka umyjeme aj zvnútra, a necháme čakať na doske, pokiaľ trošku obschnú.
- 2
Na plnku si namočíme natrhané rožky do vody. Nakrájame si slaninu (karé alebo iné údené surové prerastené mäso) na kocky, ako aj cibuľu a cesnak, a najemno bylinky. Z tymiánu otrháme zo stonky lístočky - tie sa krájať nemusia. Vyžmýkame rožky a v miske zmiešame spolu slaninku, bylinky, cibuľu, cesnak, šťavu z polky citróna, osolíme a okoreníme.
- 3
Touto zmesou naplníme kuriatka pričom navrch som dala ešte kúsoček masla. Prekryla som kožu a nohy som zviazala, aby sa plnka netlačila von.
- 4
Kuriatka som poukladala do jenskej misy, mierne osolila, potrela maslom a poliala citrónovou šťavou, po bockoch som ešte poukladala šalviu aj rozmarín a podliala vínom. Prikryté som dala piecť do rúry.
- 5
Keď boli kuriatka mäkké, odokryla som ich a dopiekla do zlata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekné máte aranzovane:-)
Pri 200 °stací 15 minut pecenia?Udaj je pri recepte. Budem musiet vycestovat do Tesca. :-)
@gabriele - aj tvoja kombinácia musí byť veľmi chutná:)
pripravila si ich na 5* :-)