Svieže jarné minikuriatko

sjuz - fotkasjuz, 1. júna 2014
Svieže jarné minikuriatko
Foto: sjuz

Mali v Metre, tak sme si povedali, že vyskúšame. Rozhodla som sa pripraviť ho so sviežou plnkou s citrónovou šťavou a čerstvými bylinkami, ako Zobraziť celý popisMali v Metre, tak sme si povedali, že vyskúšame. Rozhodla som sa pripraviť ho so sviežou plnkou s citrónovou šťavou a čerstvými bylinkami, ako prílohu som zvolila zmes pečenej zeleniny a zemiakov na rozmaríne.

3
porcie
15 minút
príprava
15/60/15 minút
na 200/180/200 °C

Suroviny

3 ks (poussin, coquelet)
2 ks
3 strúčiky
1 - 2  menšieks
3  veľké listy
3 vetvičky
1 dcl
2 PL
6 - 8  plátkov (nie tenučkých)




Postup

  1. 1

    Kuriatka umyjeme aj zvnútra, a necháme čakať na doske, pokiaľ trošku obschnú.

  2. 2

    Na plnku si namočíme natrhané rožky do vody. Nakrájame si slaninu (karé alebo iné údené surové prerastené mäso) na kocky, ako aj cibuľu a cesnak, a najemno bylinky. Z tymiánu otrháme zo stonky lístočky - tie sa krájať nemusia. Vyžmýkame rožky a v miske zmiešame spolu slaninku, bylinky, cibuľu, cesnak, šťavu z polky citróna, osolíme a okoreníme.

    Svieže jarné minikuriatko - obrázok 2
  3. 3

    Touto zmesou naplníme kuriatka pričom navrch som dala ešte kúsoček masla. Prekryla som kožu a nohy som zviazala, aby sa plnka netlačila von.

  4. 4

    Kuriatka som poukladala do jenskej misy, mierne osolila, potrela maslom a poliala citrónovou šťavou, po bockoch som ešte poukladala šalviu aj rozmarín a podliala vínom. Prikryté som dala piecť do rúry.

    Svieže jarné minikuriatko - obrázok 4
  5. 5

    Keď boli kuriatka mäkké, odokryla som ich a dopiekla do zlata.

Diskusia k receptu

eviana
Krásny recept, nádherne jednoducho a pritom veľmi chutne pripravené, jasná delikatesa :)
ampara
Mali ich aj u nás v Bille,ale mne ich bolo ľúto, také boli maličké:-(((
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Tieto mini kuriatka predáva aj TESCO,
Pekné máte aranzovane:-)
1x zlb
gabriele
tie museli byt vyborne :) ...ja som robila tieto kuriatka iba na prirodno...maslo, rasca, salvia, rozmarin a stipka cervenej papriky...velmi nam chutili...Tvoj recept by som rada vyskusala, len uz v mojej blizkosti nemam na ne zdroj...ale kto na ne nadabi, urcite vyskusajte :)
marienka44
@Sjuz , este som sa nestretla s takými kuriatkami. Vajícka netreba do plnky?Jedna porcia, jedno kura. :-)Vyzerajú sympaticky.
Pri 200 °stací 15 minut pecenia?Udaj je pri recepte. Budem musiet vycestovat do Tesca. :-)
sjuz
@marienka44 - ja nedávam vajíčka do plnky:), ale fantázii sa medze nekladú:) Teplota vysoká stačí, potom sa zníži a pečie pomaly dlhšie. Treba ich vytiahnuť a vyskúšať, každému pečie rúra inak...:)
@gabriele - aj tvoja kombinácia musí byť veľmi chutná:)
frezia68
Idem zháňať minikuriatko,ešte som také nevidela,ani tak zaujímavo pripravené :-)
pusta
perfektné, tie baby kuriatka sú dovoz Francie a je to pochúťka.
pripravila si ich na 5* :-)
meda
Minikuriatko zato, že dostalo veľa antibiotík a nevyrástlo - takže pozor lepšie nie minikuriatko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia