Dusený králik na zelenine
Foto: sjuz
Odkedy mal môj manžel žlčníkovú diétu, veľmi si obľúbil tento recept. Takže aj keď už žlčník nemá, tento králik musí byť :) A keďže už Zobraziť celý popisOdkedy mal môj manžel žlčníkovú diétu, veľmi si obľúbil tento recept. Takže aj keď už žlčník nemá, tento králik musí byť :) A keďže už diétu nemá, pridala som aj trochu čierneho korenia, brokolice a oriešok masla pre chuť :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici som rozohriala trochu olivového oleja a diely králika na ňom opiekla. Tie som potom odložila vedľa do misky.
- 2
Očistenú a nakrájanú zeleninu som mierne poopekala na tej istej panvici, potom som do nej vložila diely králika, mierne osolila, podliala vodou, pridala bylinky a dusila do mäkka. Tekutina sa vydusí, ale ak jej máte priveľa, stačí vybrať mäso a zeleninu bokom, a zredukovať ju na hustejšiu. Môže sa nakoniec zahustiť aj kúskom studeného masla, ktoré sa do nej vmieša až do jeho rozpustenia, a tým šťava krásne " skrémovatie " :) Ak chce niekto nediétnu verziu, môže králika so zeleninou opekať na masle, podliať trochou bieleho vína, nechať vypariť, a potom podliať vodou alebo vývarom a nechať dusiť.
- 3
Manžel má rád k tomuto jedlu nasucho opraženú, podliatu a udusenú tarhoňu. Je to nenáročné a diétne jedlo s minimom zdravého tuku.
Tiež dusený králik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka, také ľahko stráviteľné, rýchle 🙂