Dusený králik
Dusený králik

Dusený králik na zelenine

sjuz - fotkasjuz, 12. januára 2021
Dusený králik na zelenine
Foto: sjuz

Odkedy mal môj manžel žlčníkovú diétu, veľmi si obľúbil tento recept. Takže aj keď už žlčník nemá, tento králik musí byť :) A keďže už Zobraziť celý popisOdkedy mal môj manžel žlčníkovú diétu, veľmi si obľúbil tento recept. Takže aj keď už žlčník nemá, tento králik musí byť :) A keďže už diétu nemá, pridala som aj trochu čierneho korenia, brokolice a oriešok masla pre chuť :)

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

celý alebo diely
1-2 PL
4 ks
3 ks
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Na panvici som rozohriala trochu olivového oleja a diely králika na ňom opiekla. Tie som potom odložila vedľa do misky.

  2. 2

    Očistenú a nakrájanú zeleninu som mierne poopekala na tej istej panvici, potom som do nej vložila diely králika, mierne osolila, podliala vodou, pridala bylinky a dusila do mäkka. Tekutina sa vydusí, ale ak jej máte priveľa, stačí vybrať mäso a zeleninu bokom, a zredukovať ju na hustejšiu. Môže sa nakoniec zahustiť aj kúskom studeného masla, ktoré sa do nej vmieša až do jeho rozpustenia, a tým šťava krásne " skrémovatie " :) Ak chce niekto nediétnu verziu, môže králika so zeleninou opekať na masle, podliať trochou bieleho vína, nechať vypariť, a potom podliať vodou alebo vývarom a nechať dusiť.

  3. 3

    Manžel má rád k tomuto jedlu nasucho opraženú, podliatu a udusenú tarhoňu. Je to nenáročné a diétne jedlo s minimom zdravého tuku.

Diskusia k receptu

afataga
Tak ja kralika ani za svet, ale rcp sa mi paci, mohlo by to byt dobre s kuracimi stehnami ako pise kolega vyssie.
1x sjuz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia