Foto: sjuz
Nám chutila táto verzia viac, ako v IKEA - domáca strava je predsa len domáca strava:)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame z namočeným a vyždímaným toastovým chlebom, opraženou cibuľkou na masle - pridáme aj maslo, osolíme, okoreníme a pridáme cukor, zázvor a worčester. Riadne premiesime ručne, alebo v robote (kuchynskom) :) Formujeme guličky, ktoré dáme piecť do rúry na papier na pečenie. Nemastíme, samé pustia tuk. Piekla som na teplom vzduchu 200 st. cca 15 minút, počas pečenia som kontrolovala a obrátila. Kým sa mäsko pečie, pripravuje sa omáčka a zemiaky.
- 2
Na masle pripravíme nie príliš tmavú zásmažku. Zalejeme vývarom, pridáme sladkú smotanu, osolíme, okoreníme podľa chuti a do hotovej kvapneme citrónovú šťavu.
- 3
Podávame s varenými zemiakmi alebo hranolkami a brusnicovým džemom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu