Nám chutila táto verzia viac, ako v IKEA - domáca strava je predsa len domáca strava:)
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
4 ks |
|
1 stredná |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
1 necelá ČL |
|
Omáčka: | |
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
250 ml |
|
polovica štvrťky |
|
|
|
Príloha: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame z namočeným a vyždímaným toastovým chlebom, opraženou cibuľkou na masle - pridáme aj maslo, osolíme, okoreníme a pridáme cukor, zázvor a worčester. Riadne premiesime ručne, alebo v robote (kuchynskom) :) Formujeme guličky, ktoré dáme piecť do rúry na papier na pečenie. Nemastíme, samé pustia tuk. Piekla som na teplom vzduchu 200 st. cca 15 minút, počas pečenia som kontrolovala a obrátila. Kým sa mäsko pečie, pripravuje sa omáčka a zemiaky.
- 2
Na masle pripravíme nie príliš tmavú zásmažku. Zalejeme vývarom, pridáme sladkú smotanu, osolíme, okoreníme podľa chuti a do hotovej kvapneme citrónovú šťavu.
- 3
Podávame s varenými zemiakmi alebo hranolkami a brusnicovým džemom.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu