Kuracie prsia s bazalkovým maslom, šťuchanými zemiakmi a glazovanou mrkvou
Foto: sjuz
Jednoduchá príprava ale veľmi chutné jedlo.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks (bez kože) |
|
6 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
125 g |
|
5 ks stredné |
|
1 ks veľká |
|
1 PL |
|
(napr. prosciutto alebo Serano) |
|
hrsť |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme bazalkové maslo: zmäknuté maslo rozmixujeme s čerstvou bazalkou, a dáme do chladničky.
- 2
Kuracie prsia prerežeme a naplníme plátkom sušenej šunky. Zvrchu osolíme a okoreníme čerstvo pomletým korením. Môžeme prepichnúť aj špáradlom, aby mäso držalo pokope.
- 3
Mäso pozvoľna opekáme na masle na panvici z oboch strán do zlata. Medzitým si zapneme rúru na 180 st. C, a po opečení na panvici ich vložíme do rúry na cca 18-20 min. Výpek z mäsa zredukujeme na panvici a do zredukovaného pridáme studené maslo - už nevaríme - miešame, aby sa šťava zahustila.
- 4
Zemiaky pokrájané na kocky zatiaľ uvaríme v osolenej vode.
- 5
Cibuľu nakrájame na kocky a na masti opečieme do zlata.
- 6
Mrkvu ošúpeme, a na panvici s maslom pomaly opekáme z každej strany. Trvá to cca 15 min, podľa hrúbky mrkvy. Osolíme, okoreníme a podlejeme troškou vody - len cca pol dcl a prikryjeme na 5 minút. Keď je voda vyparená, pridáme lyžicu medu, citrónovú šťavu, premiešame chvíľu ešte mierne ohrievame. Odstavíme a udržiavame v teple.
- 7
Uvarené zemiaky zlejeme, necháme chvíľu vypariť. Pridáme opečenú cibuľu aj s masťou, a roztlačíme. Môžeme pridať aj posekanú petržlenovú vňať.
- 8
Mäsko podávame poliate šťavou, so zemiakmi a s mrkvou a na vrch mäska položíme bazalkové maslo.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu