Plnené pečené prepeličky fotorecept
Foto: sjuz
Pečené prepeličky s plnkou na poľovnícky spôsob.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
4 ks čerstvé |
|
1 - 2 ks staršie |
|
1 ks menšia |
|
1 PL |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
čerstvé (šalvia, tymian, rozmarín) |
|
|
|
|
|
|
|
2 PL (alebo sladká smotana) |
|
1 ks menšie |
|
Postup
-
1
Staršie pečivo namočíme do mlieka alebo do vody s trochou sladkej smotany - tak robím, keď nemám mlieko - necháme chvíľu stáť. Medzitým na masle alebo oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku a slaninku.
- 2
Pečivo vymačkáme od tekutiny, pridáme opraženú cibuľku so slaninkou, vajíčko, posekanú vňaťku, soľ, pomleté čierne korenie podľa chuti, a premiešame.
- 3
Umyté prepeličky naplníme plnkou, otvor spojíme špáradlom a nohy nad ním zviažeme špagátom.
- 4
Prepeličky vložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, pridáme cibuľu, cesnak, čerstvé bylinky, podlejeme čiernym pivom a vodou, prikryjeme a dáme piecť. Ja som počas pečenia skontrolovala zo dva razy, poliala výpekom.
- 5
Hotové prepeličky som dala rýchlo zagrilovať, aby chytili farbu, predtým som ich potrela maslom.
- 6
K prepeliciam som podávala pohánku s tekvicou a zeleninou spolu s výpekom z pekáča.
- 2
Diskusia k receptu