Japonské mäsové taštičky Gyoza

sjuz - fotkasjuz, 11. septembra 2017
Japonské mäsové taštičky Gyoza
Foto: sjuz

Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá. Namáčajú sa do omáčky, väčšinou je to Zobraziť celý popisGyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá. Namáčajú sa do omáčky, väčšinou je to sójová omáčka zmiešaná s ryžovým octom alebo sladko-pikantná omáčka. Ja preferujem vietnamskú verziu a tú pridávam aj sem. Milujem ich natoľko, že si ich robievam doma od základu sama. Aspoň viem, čo jem :)

15
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
150 ml
200 g
Mäsová plnka:
200 g
3 ks
2 strúčiky
1 PL
1 PL
štipka
podľa chuti
Omáčka na namáčanie:
4 - 5 PL
1 a 1/2 PL
1 strúčik (na plátky čerstvý)
1/2 hrnčeka (alebo vývar)
1 - 2 PL




Postup

  1. 1

    Mäso zmiešame so všetkými surovinami a necháme postáť v chladničke.

  2. 2

    Múku s vodou som dala do mixéra, kde sa zopár pulzami vymiešalo rýchlo cesto, ktoré som potom ručne vypracovala na valček s priemerom cca 7 - 8 cm, a ten som zabalený nechala postáť cca 10 minút. Z neho som nakrájala plátky hrubé cca necelý centimeter. Tie som vyvaľkala na kolieska, treba však vaľkať tak, aby okraje boli tenšie a stred ostal mierne hrubší. Môžete poukladať na jemne pomúčenú tácku.

  3. 3

    Každé koliesko som vykrojila tak, aby bol kruh presný :), kto vie vyvaľkať presne, tento bod mu odpadá :) Kolieska mali priemer cca 10 cm.

  4. 4

    Kolieska som naplnila mäsovou plnkou, malou lyžičkou. Okraje treba potrieť prstami navlhčenými vodou a taštičky pospájať, kto má vykrajovátko na pirohy, bude to mať rýchlo :)

  5. 5

    Širokú panvicu s nepriľnavým povrchom necháme zohriať a pridáme kvapku oleja a taštičky na ňu pekne usadíme :) - mierne ich pritlačíme, aby na nej stáli a nie ležali. Necháme opekať na miernom teple, strážime ich, rukami jemne nadvihujeme, či sú odspodu už mierne opečené. Ak áno, môžeme ich rovnako poopekať aj z oboch bočných strán, ale nemusíme.

  6. 6

    Do panvice vlejeme trošku vody a hneď prikryjeme, taštičky sa po opečení budú teraz dusiť, resp. variť v pare. Potrvá to cca 15 - 20 minút, treba ochutnať, či už je cesto hotové.

  7. 7

    Podávame s omáčkou, do ktorej si taštičky namáčame. Omáčku pripravíme zmiešaním všetkých surovín na ňu. Dobrú chuť:)

    Japonské mäsové taštičky Gyoza - obrázok 7

Diskusia k receptu

mijaita
No jasne, to je ono! Obohatila jsem moje japonske portfolio. Dík
hadik
Ja takéto veci bežne volám tiež po japonsky: Vy-krút-ky.
izabella929
@sjuz ,Keď som pozerala program na TV Paprika v podaní japonských kuchárov a
kuchárok som nevychádzala z údivu z ich perfektnej a dokonalej práce s mäsom, surovinami, jednoduchá príprava pokrmov a predsa úžasná.Krásne servírovanie, príjemné prostredie.Proste dokonalosť.
frezia68
Vítaj, @Sjuz ! Taký perfektný recept sa podobá na Tvoju prácu.Teším sa,že si zasa tu a hoci tento recept nebudem robiť,potešila som sa aspoň pohľadom a oceňujem perfekcionizmus :-).
kucharka
Uz davno som mala tento recept v poradovniku, ale vzdy sa mi zdalo, ze s tym je vela roboty. Nieje to ale tak, je to celkom jednoduche.
Vyskusane, vyborne.
Len musim povedat, ze 150ml vody na 200gr muky je vela, cesto bolo uplne riedke. Tak som dosypala muku a tym padom mala viac gyozas, co bolo nakoniec vyhoda.
Pri valkani som na radu jednej japonky,podsypavala maizenou. Gyozas boli hladke a jemnejsie.
Dakujem za super recept. Pekny den.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia