Foto: sjuz
Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá. Namáčajú sa do omáčky, väčšinou je to Zobraziť celý popisGyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá. Namáčajú sa do omáčky, väčšinou je to sójová omáčka zmiešaná s ryžovým octom alebo sladko-pikantná omáčka. Ja preferujem vietnamskú verziu a tú pridávam aj sem. Milujem ich natoľko, že si ich robievam doma od základu sama. Aspoň viem, čo jem :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
150 ml |
|
200 g |
|
Mäsová plnka: | |
200 g |
|
3 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
Omáčka na namáčanie: | |
4 - 5 PL |
|
1 a 1/2 PL |
|
|
|
1 strúčik (na plátky čerstvý) |
|
1/2 hrnčeka (alebo vývar) |
|
1 - 2 PL |
|
Postup
-
1
Mäso zmiešame so všetkými surovinami a necháme postáť v chladničke.
- 2
Múku s vodou som dala do mixéra, kde sa zopár pulzami vymiešalo rýchlo cesto, ktoré som potom ručne vypracovala na valček s priemerom cca 7 - 8 cm, a ten som zabalený nechala postáť cca 10 minút. Z neho som nakrájala plátky hrubé cca necelý centimeter. Tie som vyvaľkala na kolieska, treba však vaľkať tak, aby okraje boli tenšie a stred ostal mierne hrubší. Môžete poukladať na jemne pomúčenú tácku.
- 3
Každé koliesko som vykrojila tak, aby bol kruh presný :), kto vie vyvaľkať presne, tento bod mu odpadá :) Kolieska mali priemer cca 10 cm.
- 4
Kolieska som naplnila mäsovou plnkou, malou lyžičkou. Okraje treba potrieť prstami navlhčenými vodou a taštičky pospájať, kto má vykrajovátko na pirohy, bude to mať rýchlo :)
- 5
Širokú panvicu s nepriľnavým povrchom necháme zohriať a pridáme kvapku oleja a taštičky na ňu pekne usadíme :) - mierne ich pritlačíme, aby na nej stáli a nie ležali. Necháme opekať na miernom teple, strážime ich, rukami jemne nadvihujeme, či sú odspodu už mierne opečené. Ak áno, môžeme ich rovnako poopekať aj z oboch bočných strán, ale nemusíme.
- 6
Do panvice vlejeme trošku vody a hneď prikryjeme, taštičky sa po opečení budú teraz dusiť, resp. variť v pare. Potrvá to cca 15 - 20 minút, treba ochutnať, či už je cesto hotové.
- 7
Podávame s omáčkou, do ktorej si taštičky namáčame. Omáčku pripravíme zmiešaním všetkých surovín na ňu. Dobrú chuť:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kuchárok som nevychádzala z údivu z ich perfektnej a dokonalej práce s mäsom, surovinami, jednoduchá príprava pokrmov a predsa úžasná.Krásne servírovanie, príjemné prostredie.Proste dokonalosť.
podla mna sa do nich nezmesti
varecha.pravda.sk/recepty/prazene-cinske-pirozky-guotie-f...
Vyskusane, vyborne.
Len musim povedat, ze 150ml vody na 200gr muky je vela, cesto bolo uplne riedke. Tak som dosypala muku a tym padom mala viac gyozas, co bolo nakoniec vyhoda.
Pri valkani som na radu jednej japonky,podsypavala maizenou. Gyozas boli hladke a jemnejsie.
Dakujem za super recept. Pekny den.
Toto som hladala. Dakujem za krasny recept