Krevetový šalát
Krevetový šalát

Mangovo-krevetový šalát

sjuz - fotkasjuz, 11. septembra 2017
Mangovo-krevetový šalát
Foto: sjuz

Niečo z mojej obľúbenej vietnamskej kuchyne :)

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 ks
125 g (varené studené)
1 ks
2 - 3 PL
1 PL
Zálievka:
4 PL
1 ks
1 strúčik
1/2 - 1 dcl
3 - 4 PL
1 -2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Olúpané mango nakrájame na malé kocky alebo tenké rezančeky a rovnako aj mrkvu na tenučké rezančeky.

  2. 2

    Krevety len oblanšírujem a ihneď schladím pod studenou vodou.

  3. 3

    Arašidy sú najlepšie surové a doma opražené, no môžete si pridať aj už pražené, len pozor na to, aby neboli príliš slané. Hotovú praženú chrumkavú cibuľku kupujem v ázijských obchodoch, vietnamská kuchyňa ju používa často. Perfektne doplní tento šalát.

  4. 4

    Všetko zmiešame, prelejeme zálievkou, posypeme cibuľkou a čerstvým koriandrom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@sjuz ,obdivujem rôznorodosť chutí paletu farieb na tanieroch vietnamskej kuchyne. Majú môj obdiv pre šetrnosť a využitie všetkých prírodných zdrojov k príprave jedál. Iste to jedlo chutí skvele.
Parada, vona juznej azie.
Robim podobne aj ked pridavam viacej byliniek a oprazeny cesnek ale to je osobna chut.
Len taka poznamka domaci robia trochu inac, pouzivaju nezrele kysle mango nakrajane na julienne.
@Izabella929 a @2010 vďaka za komentár :), áno, viem, že používajú nezrelé mango na julienne, nezrelé sa veľmi hodí práve do slaných pokrmov.. u nás je to nezrelé však chutí hrozne, resp. je bez chuti. Premýšľala som, či to napísať do receptu, alebo úvodu receptu, potom som si to však rozmyslela. Ono sa tie recepty aj tak asi líšia podľa oblasti - sever, juh... Odporúčam Prahu, bistro Cafefin,  www.cafefinvpraze.com
, tam je tento šalátik tak, ako má byť :)