Mangovo-krevetový šalát
Foto: sjuz
Niečo z mojej obľúbenej vietnamskej kuchyne :)
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
125 g (varené studené) |
|
1 ks |
|
|
|
2 - 3 PL |
|
1 PL |
|
Zálievka: | |
4 PL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1/2 - 1 dcl |
|
3 - 4 PL |
|
1 -2 PL |
|
Postup
-
1
Olúpané mango nakrájame na malé kocky alebo tenké rezančeky a rovnako aj mrkvu na tenučké rezančeky.
- 2
Krevety len oblanšírujem a ihneď schladím pod studenou vodou.
- 3
Arašidy sú najlepšie surové a doma opražené, no môžete si pridať aj už pražené, len pozor na to, aby neboli príliš slané. Hotovú praženú chrumkavú cibuľku kupujem v ázijských obchodoch, vietnamská kuchyňa ju používa často. Perfektne doplní tento šalát.
- 4
Všetko zmiešame, prelejeme zálievkou, posypeme cibuľkou a čerstvým koriandrom.
Tiež krevetový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Robim podobne aj ked pridavam viacej byliniek a oprazeny cesnek ale to je osobna chut.
Len taka poznamka domaci robia trochu inac, pouzivaju nezrele kysle mango nakrajane na julienne.
, tam je tento šalátik tak, ako má byť :)