Zelené špagety
Foto: sjuz
Inšpirácia od Jamieho Olivera - v pôvodnom recepte použil listy kučeravého kelu, ja som použila listy zeleného špenátu, pridala som hrsť čerstvej bazalky a Zobraziť celý popisInšpirácia od Jamieho Olivera - v pôvodnom recepte použil listy kučeravého kelu, ja som použila listy zeleného špenátu, pridala som hrsť čerstvej bazalky a čerstvej petržlenovej vňate. Myslím, že je to ešte lepšia a bohatšia chuť :) Bezpochyby je to rýchly a ľahký recept, vhodný na leto.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 bal. (z tvrdej pšenice) |
|
1 kg čerstvé (alebo listy kučeravého kelu) |
|
4 strúčiky |
|
1 bal. (trojuholník) |
|
|
|
1-2 bal. (alebo mozzarella) |
|
hrsť čerstvá |
|
hrsť čerstvá |
|
Postup
-
1
V osolenej vode uvaríme špagety al dente.
- 2
Medzitým sparíme špenátové listy v jemne vriacej vode, cca 3-4 minúty. Scedíme.
- 3
Do mixéra dáme listy špenátu, bazalku a petržlenovú vňať, polovicu postrúhaného parmezánu, štipku soli - ale odporúčam dosoliť až keď bude všetko rozmixované, pretože parmezán je slaný - a pridáme malú naberačku vody zo špagiet, v ktorej sa varia (pozor, aj tá je slaná).
- 4
Všetko rozmixujeme úplne do hladka, a podľa chuti už dosolíme, ak treba.
- 5
Uvarené špagety scedíme, premiešame so zelenou omáčkou, aby sa celé obalili a podávame s natrhanou mozzarellou alebo ricottou - hneď. Neodporúčam odkladať špagety už premiešané s omáčkou, pretože sa do nich vpije a špagety ostanú síce zelené, ale suché. Keď chcete konzumovať neskôr, premiešajte cestoviny s omáčkou až tesne pred podávaním.
Tiež so špenátom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu