Foto: sjuz
Tento recept pripravoval Emanuele Ridi, keď bol na ceste po Taliansku - v Umbrii - hlavná prísada bol extra virgine olive oil od Zobraziť celý popisTento recept pripravoval Emanuele Ridi, keď bol na ceste po Taliansku - v Umbrii - hlavná prísada bol extra virgine olive oil od rodiny Monini :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
(alebo čerstvá neúdená klobáska, napr. vínna) |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1/4 ks (môže byť aj buľva) |
|
3 PL (alebo čerstvé rajčiny bez šupky) |
|
|
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 vetvičky |
|
2 vetvičky |
|
1 dcl |
|
podľa chuti (alebo Granna Padano) |
|
1 - 2 ks |
|
1 - 2 dcl |
|
Postup
-
1
Šošovicu prepláchneme a namočíme do vody, kým si pripravíme základ.
- 2
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme na malé kocky pokrájanú mrkvu a celer a pokrájanú čili papričku – aj dve – podľa chuti. Pridáme tymián a rozmarín - celé vetvičky, pretože neskôr sa nám bude lepšie vyberať. Priebežne miešame cca 10 minút na strednom teple.
- 3
Pridáme drvené rajčiny, a 3-5 minút ešte prehrievame. Sem - tam premiešame.
- 4
Potom vysypeme namočenú šošovicu, premiešame a pridáme čerstvé klobásky.
- 5
Prilejeme víno, premiešame a dolejeme vývar – nie veľa, len toľko, aby bolo všetko skoro ponorené. Opatrne premiešame, prikryjeme a dusíme na miernom ohni. Ochutnávame a keď bude šošovica akurát – nie prevarená, osolíme, okoreníme a pár minút ešte povaríme odokryté. Keď má šošovica priveľa tekutiny, necháme odpariť. Bylinky vyberieme. Do hotového pridáme pretlačený cesnak a posekanú bazalku a petržlenovú vňať. Parmezán môžeme vmiešať priamo na panvici alebo na tanieri, podľa chuti dozdobíme lístkami bazalky a polejeme extra panenským olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
už je v kk, dakujem.
******