Cviklový šalát s čerstvým kozím syrom, orechami a dressingom z malinového octa a javorového sirupu
Foto: sjuz
Vylepšený opraženými kúskami slaninky:) Kto chce, môže vynechať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks stredne veľká |
|
podľa chuti |
|
3 hrste čerstvý |
|
|
|
2 ks |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
|
|
čerstvo namleté |
|
pár plátkov (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Cviklu som uvarila v tlakovom hrnci do polomäkka. Vyhovuje nám, keď je v nej ešte cítiť trochu surovosť a je chrumkavá. Kým chladla, na panvicu som dala plátky slaninky a orechy. Pomaly som túto kombináciu spolu opekala, slaninka pustila trochu tuku, takže nebolo potrebné pridávať žiaden. Orechy sa krásne obalili a jemne zhnedli. Keď bola slaninka opražená, odstavila som panvicu z priameho tepla a pridala javorový sirup a premiešala.
- 2
Cviklu som olúpala a nakrájala na kocky. Umytý a odkvapkaný polníček som pridala do misky ku cvikle.
- 3
Vo vriacej vode som minútku blanšírovala baby špenát, a v cedníku ochladila studenou vodou.
- 4
Ku cvikle a polníčku som pridala špenát, slaninku a orechy aj so všetkou tekutinou z panvice. Pridala som malinový ocot - je veľmi jemný - olivový olej a šalát rukami premiešala, aby sa všetko krásne obalilo chuťou. Na tanieri som ešte šalát okorenila, a obložila čertstvým kozím syrom. Manželovi som slaninku nedala, ale ako bonus dostal k šalátu stratené vajíčko:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu