Foto: sjuz
Tak isto inšpirácia z internetu, nedalo mi nevyskúšať:) Táto chuťovka je proste neodolateľná :)!
Postup
-
1
Rajčiny dáme na plech a pečieme na 180 st. cca 30 minút.
- 2
Olúpeme a aj so šťavou, ktorú pustili dáme do hrnca.
- 3
Varíme cca 10 min, potom pridáme šťavu z citróna, minútku povaríme a pridáme cukor.
- 4
Varíme za občasného miešania - mohol by sa pripaľovať - až do požadovanej hustoty. Toto som skúsila na studenom tanieriku.
- 5
Do hotového nasypeme posekanú bazalku a posekanú čerstvú čili papričku. Naplníme poháre a dobre uzavrieme.
- 6
Podávala som so syrom z jogurtu a dobrým vínkom:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/paradajkova-marmelada-fotorecep...
Robievam ho tiež, je fakt vynikajúci
@evusik - veru netuším, ako dlho sa dá skladovať, som aj ja zvedavá. Ak sa samozrejme všetok nezje...:)
Dnes som si ho dala na tvrdý syr, čo sme si priniesli z Malagy, a tiež je to veľmi chutné. Skúšam rôzne kombinácie. Čo ma ale prekvapilo, že za čerstva, ešte kým som naplnila pohár, bol pikatnejší viac, ako na ďalší deň. Takže nabudúce dám viac čili...jednoznačne.
Ale teším sa, že chutí.
skutočne dávate toľko cukru..??zdá sa nám-že by stačilo menej..
inak nám-teda mne i mužovi-chutí..
ešte raz idem urobiť-a skúsim cukru ubrať..
možno som dlho odparovala..a preto tá presladenosť..bo sa zmenšil objem..
čo vy poradíte-čo ho robíte..??ponechať cukor..??
veľmi som ti vdačná za odpoved..
ja ho dnes ešte z kila rajčín idem robiť-bo tá pálivá chuť džemu zabodovala..a dám cukru menej..
želám =majlepší=slnečný deň..:-)
surovín málo..práca jednoduchá..chuť super..:-)
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10620618_77207...
@ernest , verím, že si si ju vylepšil podľa svojej chuti, tú čili omáčku:)
Ja som dala na 500g paradajok len 80g cukru a zda sa mi dostatocne sladky. Naco jest zbytocne tolko cukru.