Kuracie prsia na pikantných fazuliach s pórom a paradajkami na víne,paradajkovým čipsom a čiernou so
Foto: sjuz
Toto jedlo sme jedli v jednej reštaurácii, veľmi mi chutilo, tak som urobila pokus, ktorý som mierne prispôsobila - a vyšiel:)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na grilovacej panvici som ugrilovala prsia tak, aby ostali vnútri šťavnaté - to znamená, že sa nesmú robiť pridlho. Opekala som ich z viacerých strán na prudšom teple, a keď boli na reze ešte trochu ružové, odstavila som ich z priameho tepla a nechala dôjsť na panvici.
- 2
Výpek z nich som preliala do inej panvice, ktorá už bola rozohriata. Pridala som maslo a olej. Hneď som vhodila na tenké plátky nakrájaný cesnak, o dve minútky neskôr pór na tenšie kolieska. Priebežne som miešala, kým pór nezmäkol, čo trvalo cca 3-4 minúty.
- 3
Potom som pridala olúpanú a na kocky nakrájanú rajčinu a fazule. Premiešala som a zastrekla vínom. Osolila som a okorenila podľa chuti.
- 4
Keď sa alkohol vyparil, pridala som pokrájanú petržlenovú vňať a čerstvý majorán a odstavila. Do hotového môžete primiešať oriešok masla.
- 5
Podávala som s grilovanou zeleninou - farebné papriky, cibuľa, cukina a batáty. Samozrejme - s pohárom kvalitného vínka:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
okorenené kuracie mäso nakrájané na rezance som orestoval vo woku na olivovom oleji (kým nedosiahlo bielu farbu - cca 5min.) Potom som ho vybral a držal v teple. Vo výpeku som orestoval cesnak, pór, a paradajku nakrájanú na malé kocky, po5. min. som podlial bielym vínom, pridal PL sójovej omáčky a dusil pod pokrievkou ďalších cca 5 min. Potom som do zmesi pridal orestované mäso, paradajkový pretlak, dochutil morskou soľou a čerstvou bazalkou a nechal prevrieť (každý si môže dochutiť podľa vlastnej chuti)
Podával som to s uvarenou ryžou.