redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava5538 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »
prazdny

Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom

Hlavné jedlá

Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi na 12 minút....

prazdny

Tvarohový dezert s tapiokovými perlami a malinovou posýpkou

Dezerty

Metličkou vymiešame smotanu s vanilkovým cukrom do polotuha, následne vmiešame tvaroh a jogurt. V troche...

prazdny

Jahňací hrebienok so zeleninou na víne

Hlavné jedlá

Očistený jahňací hrebienok osolíme, okoreníme a sprudka opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán. Potom...

prazdny

Parfait z údeného pstruha s vínnym želé

Slané chuťovky

Parfait z údeného pstruha s vínnym želé a so zemiakovým šalátom

prazdny

Salzburské ľahké „halušky“ z Rakúska

Dezerty

Najskôr vyšľaháme vychladené bielky, pridáme vanilkový cukor, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru a šľaháme ďalej....

prazdny

Torta Eszterházy

Torty

Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom na hustú penu, postupne pridáme žĺtky a olej spolu s mliekom...

prazdny

Perník so slivkovým lekvárom a s makovou penou z Rakúska

Koláče

Všeličo nám pripomína chvíle cestovania – suveníry, fotografi e či videá, fľaša vína... Nuž a fajnšmeker si prinesie recepty národných kuchýň....

prazdny

Slivkový kečup k mäsu a syru

Prílohy

Slivky odkôstkujeme, nakrájame na kúsky a zalejeme 100 ml vody a jablčným octom.

prazdny

Krevetový kebab s mangovým čatní

Hlavné jedlá

Mangové čatní: Mango nakrájame na kocky. V panvičke speníme pokrájanú šalotku, pridáme mango, posypeme...

prazdny

Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme...

prazdny

Plnené jablká v lístkovom ceste

Koláče

Jesenné ovocie je pre mňa zdrojom veľkej radosti. Vždy premýšľam, do akého jedla sa hodí, a...

prazdny

Rybacia živánska

Hlavné jedlá

Nakrájame rybu, zemiaky, slaninu, papriku, cibuľu, pór a fenikel.

prazdny

Panvica na spôsob „jambalaya“

Kuracie mäso

Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov....

prazdny

Dezert z tapioky, bielej čokolády a kešu orieškov

Dezerty

Do rajnice nalejeme mlieko, pridáme cukor a tapiokové perly. Za stáleho miešania varíme asi 20 minút....

prazdny

Kalerábová polievka s tekvicovými semienkami

Bezmäsité jedlá

Cibuľu, cesnak a kaleráb očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme...

prazdny

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi

Hovädzie mäso

Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...