Ríbezľová panna cotta
Ríbezľová panna cotta

Ríbezľová panna cotta

Marián Kubaský
šéfkuchár hotela Modena a reštaurácie Maranello ristorante v Bratislave, 10. augusta 2020
Ríbezľová panna cotta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 l
6 plátkov
2 PL
6 PL
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca vlejeme smotanu, pridáme krupicový cukor. Namiesto obyčajného môžeme dať aj vanilkový, prípadne 50 : 50. Miešame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí.

  2. 2

    Medzitým namočíme želatínu do trochy vody, asi na 3 minúty. Želatínu vložíme (bez vody) do smotany a stále miešame, kým sa želatína nerozpustí. Pozor, ako každá želatína sa nesmie variť. Udržujeme asi na 80 stupňoch Celzia. Pridáme umyté osušené ríbezle a zmes vlejeme do formičiek.

  3. 3

    Necháme prikryté v chladničke tuhnúť najmenej 6 hodín. Stuhnutú panna cottu vyklopíme a polejeme ovocnou, prípadne karamelovou omáčkou. Môžeme aj posypať lesným ovocím, jahodami, malinami atď.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Nepečené cukrovinky, Letné

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre