Ríbezľová panna cotta
Marián Kubaský
šéfkuchár hotela Modena a reštaurácie Maranello ristorante v Bratislave, 10. augusta 2020
šéfkuchár hotela Modena a reštaurácie Maranello ristorante v Bratislave, 10. augusta 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Do hrnca vlejeme smotanu, pridáme krupicový cukor. Namiesto obyčajného môžeme dať aj vanilkový, prípadne 50 : 50. Miešame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí.
- 2
Medzitým namočíme želatínu do trochy vody, asi na 3 minúty. Želatínu vložíme (bez vody) do smotany a stále miešame, kým sa želatína nerozpustí. Pozor, ako každá želatína sa nesmie variť. Udržujeme asi na 80 stupňoch Celzia. Pridáme umyté osušené ríbezle a zmes vlejeme do formičiek.
- 3
Necháme prikryté v chladničke tuhnúť najmenej 6 hodín. Stuhnutú panna cottu vyklopíme a polejeme ovocnou, prípadne karamelovou omáčkou. Môžeme aj posypať lesným ovocím, jahodami, malinami atď.
Tiež panna cotta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu