Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou
šéfkuchár hotela Modena a reštaurácie Maranello ristorante v Bratislave, 12. augusta 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Korpus: | |
220 g |
|
50 g |
|
Krém z bielej čokolády: | |
500 g |
|
500 g |
|
3 plátky |
|
Čučoriedkový krém: | |
500 g |
|
500 g |
|
1 PL |
|
100 g |
|
3 plátky |
|
Postup
-
1
Korpus: Sušienky rozmixujeme na jemno. Potom ich zmiešame s mäkkým maslom, až kým sa nevytvorí mrvenička, a natlačíme ju na dno tortovej formy.
- 2
Krém z bielej čokolády: Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu, necháme vychladnúť a premiešame s mascarpone. Želatínové plátky namočíme do studenej vody cca na 5 minút. Keď sú plátky mäkké, vezmeme ich do rúk a stlačíme ich, aby sme odstránili prebytočnú vodu. Potom je želatínu rozpustíme, vyhneme sa varu. Do čokoládovej zmesi pridáme takto pripravenú želatínu a premiešame. Krém nanesieme na sušienkový korpus a necháme stuhnúť.
- 3
Čučoriedkový krém: Čučoriedky rozvárame s cukrom a citrónovou šťavou, kým sa cukor nerozpustí. Prepasírujeme cez jemné sitko, aby sme odstránili šupky, necháme vychladnúť, premiešame s mascarpone a pridáme pripravenú želatínu. Čučoriedkový krém nanesieme na stuhnutý krém z bielej čokolády a opäť necháme stuhnúť.
Tiež Čučoriedkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu