Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Čokoládové brownies s malinovou zmrzlinou

Marián Kubaský
šéfkuchár hotela Modena a reštaurácie Maranello ristorante v Bratislave, 10. augusta 2020
Čokoládové brownies s malinovou zmrzlinou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

250 g (70 %)
250 g
3 ks
230 g
2 KL
110 g
40 g
130 g (chipsy alebo nalámaná)
Zmrzlina:
400 g
100 g
300 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozohrejeme rúru na 180 °C. Formu na pečenie potrieme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo spolu s 250 g čokolády. Miešame, kým sa úplne nerozpustí. Potom zmes dáme trochu vychladnúť.

  2. 2

    Do misky dáme vajíčka, cukor, vanilkový extrakt a mixujeme dopenista. Penu opatrne primiešame k rozpustenej čokoláde. Potom preosejeme múku a kakao a jemne vmiešame, kým sa masy nespoja. Na záver prisypeme polámané kúsky čokolády a jemne ich vmiešame do masy. Opatrne preložíme zmes do formy na pečenie a zarovnáme povrch. Pečieme približne 30 minút na 180 °C. Povrch brownies musí byť pevný a chrumkavý, kým vnútro by malo zostať vlhké. Pred krájaním brownies vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Malinová zmrzlina: Maliny zmiešame s cukrom a rozmixujeme. Smotanu vyšľaháme a opatrne do nej vmiešame maliny. Touto zmesou naplníme misku, ktorá je vhodná do mrazničky, a zmrzlinu dáme aspoň na 5 hodín mraziť.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Koláče, Zmrzlina, Pečené

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Dosť hutne a ťažko vyzerá koláč, zišlo by sa to niečim nakypriť.
1x kimlo