Čokoládové brownies s malinovou zmrzlinou
šéfkuchár hotela Modena a reštaurácie Maranello ristorante v Bratislave, 10. augusta 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
250 g (70 %) |
|
250 g |
|
3 ks |
|
230 g |
|
2 KL |
|
110 g |
|
40 g |
|
130 g (chipsy alebo nalámaná) |
|
Zmrzlina: | |
400 g |
|
100 g |
|
300 ml |
|
Postup
-
1
Rozohrejeme rúru na 180 °C. Formu na pečenie potrieme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo spolu s 250 g čokolády. Miešame, kým sa úplne nerozpustí. Potom zmes dáme trochu vychladnúť.
- 2
Do misky dáme vajíčka, cukor, vanilkový extrakt a mixujeme dopenista. Penu opatrne primiešame k rozpustenej čokoláde. Potom preosejeme múku a kakao a jemne vmiešame, kým sa masy nespoja. Na záver prisypeme polámané kúsky čokolády a jemne ich vmiešame do masy. Opatrne preložíme zmes do formy na pečenie a zarovnáme povrch. Pečieme približne 30 minút na 180 °C. Povrch brownies musí byť pevný a chrumkavý, kým vnútro by malo zostať vlhké. Pred krájaním brownies vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.
- 3
Malinová zmrzlina: Maliny zmiešame s cukrom a rozmixujeme. Smotanu vyšľaháme a opatrne do nej vmiešame maliny. Touto zmesou naplníme misku, ktorá je vhodná do mrazničky, a zmrzlinu dáme aspoň na 5 hodín mraziť.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu