Orechové mascarpone kocky v horkej čokoláde
Marián Kubaský
šéfkuchár hotela Modena a reštaurácie Maranello ristorante v Bratislave, 11. augusta 2020
šéfkuchár hotela Modena a reštaurácie Maranello ristorante v Bratislave, 11. augusta 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Sušienky rozdrvíme na prach valčekom alebo v mixéri a vložíme ich do misky. Primiešame rozdrvené orechy. V inej miske vyšľaháme ručným šľahačom mascarpone a maslo, na záver do hmoty primiešame sušienkovo–orechovú zmes.
- 2
Z hmoty tvarujeme kocky alebo trojuholníčky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Koláčiky vložíme do mrazničky cca na 15 minút.
- 3
Medzitým vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju mierne vychladnúť. Stuhnuté kocky napichujeme na špajdľu a ponárame do tekutej čokolády. Kocky opatrne ukladáme naspäť na plech s papierom na pečenie a navrchu posypeme nasekanými mandľami. Opäť dáme stuhnúť do chladu.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu