Kozí syr v čipsovej kôrke s cviklovým carpacciom
Peter Semivan
šéfkuchár hotela Panorama na Štrbskom plese, 5. augusta 2020
šéfkuchár hotela Panorama na Štrbskom plese, 5. augusta 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a pokrájame na jemné čipsy, ktoré namočíme do vody so Solamylom a necháme odležať 30 minút. Potom vyprážame v oleji dozlatista a následne rozmixujeme.
- 2
Kozí syr nakrájame na 4 rovnaké časti a obalíme v rozmixovaných čipsoch. Zapekáme 5 minút pri teplote 220 °C.
- 3
Cviklu pečieme v celku pri teplote 160 °C pol hodiny, očistíme, nakrá- jame na tenké kolieska. Z červeného vína, zo zázvoru, z medu a balzamika uvaríme sirup, v ktorom marinujeme pečenú cviklu a necháme odležať. Pažítku nakrájame najemno a premiešame s extra panenským olivovým olejom.
Tiež kozí syr:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu