Kozí syr v čipsovej kôrke s cviklovým carpacciom

Peter Semivan
šéfkuchár hotela Panorama na Štrbskom plese, 5. augusta 2020
Kozí syr v čipsovej kôrke s cviklovým carpacciom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

400 g
200 g
500 g
200 ml
100 ml
200 g
100 ml
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a pokrájame na jemné čipsy, ktoré namočíme do vody so Solamylom a necháme odležať 30 minút. Potom vyprážame v oleji dozlatista a následne rozmixujeme.

  2. 2

    Kozí syr nakrájame na 4 rovnaké časti a obalíme v rozmixovaných čipsoch. Zapekáme 5 minút pri teplote 220 °C.

  3. 3

    Cviklu pečieme v celku pri teplote 160 °C pol hodiny, očistíme, nakrá- jame na tenké kolieska. Z červeného vína, zo zázvoru, z medu a balzamika uvaríme sirup, v ktorom marinujeme pečenú cviklu a necháme odležať. Pažítku nakrájame najemno a premiešame s extra panenským olivovým olejom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre