Škoricové mascarpone guľky v bielej čokoláde
Marián Kubaský
šéfkuchár hotela Modena a reštaurácie Maranello ristorante v Bratislave, 12. augusta 2020
šéfkuchár hotela Modena a reštaurácie Maranello ristorante v Bratislave, 12. augusta 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Sušienky rozdrvíme na prach valčekom alebo v mixéri a vložíme ich do misky. Primiešame škoricu. Zo sušienkovej zmesi odoberieme približne 2 lyžice a odložíme bokom. V inej miske vyšľaháme ručným šľahačom mascarpone a maslo. Nakoniec primiešame sušienkovú zmes.
- 2
Z hmoty tvarujeme malé guľôčky a ukladáme ich na malý plech vystlaný papierom na pečenie. Vytvarované guľky vložíme do mrazničky cca na 15 minút.
- 3
Medzitým vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju mierne vychladnúť. Stuhnuté guľky napichujeme na špajdľu a ponárame do tekutej čokolády. Guľky opatrne ukladáme naspäť na plech s papierom na pečenie a vrch posypeme sušienkovým práškom, ktorý sme odložili na začiatku. Opäť dáme stuhnúť do chladu.
Tiež nepečené guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu