Nepečené guľky
Nepečené guľky

Škoricové mascarpone guľky v bielej čokoláde

Marián Kubaský
šéfkuchár hotela Modena a reštaurácie Maranello ristorante v Bratislave, 12. augusta 2020
Škoricové mascarpone guľky v bielej čokoláde
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava

Suroviny

250 g (Indian)
250 g
50 g
125 g
200 g




Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme na prach valčekom alebo v mixéri a vložíme ich do misky. Primiešame škoricu. Zo sušienkovej zmesi odoberieme približne 2 lyžice a odložíme bokom. V inej miske vyšľaháme ručným šľahačom mascarpone a maslo. Nakoniec primiešame sušienkovú zmes.

  2. 2

    Z hmoty tvarujeme malé guľôčky a ukladáme ich na malý plech vystlaný papierom na pečenie. Vytvarované guľky vložíme do mrazničky cca na 15 minút.

  3. 3

    Medzitým vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju mierne vychladnúť. Stuhnuté guľky napichujeme na špajdľu a ponárame do tekutej čokolády. Guľky opatrne ukladáme naspäť na plech s papierom na pečenie a vrch posypeme sušienkovým práškom, ktorý sme odložili na začiatku. Opäť dáme stuhnúť do chladu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia