Kačacie prsia s višňovou omáčkou a so zemiakovými šiškami
majitelia reštaurácie Lokál Bistro v Dudinciach, 27. júla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
Postup
-
1
Kačacie prsia nasolíme, zavákuujeme a dáme do sous vide kúpeľa na 1,5 hodiny na teplotu 52 stupňov. Po vytiahnutí z vrecka pomaly opečieme na strane s kožou dozlatista. Ak nemáme možnosť pracovať so sous vide, stačí prsia pomaly piecť na panvici, prepečieme ich podľa vlastnej chuti, ale vnútri by mali byť ružové, aby neboli suché.
- 2
Z trochy múky, droždia, teplého mlieka a cukru urobíme kvások. Keď nakysne, primiešame zvyšnú múku, nastrúhané varené zemiaky, mlieko podľa potreby a vytvoríme hladké cesto, ktoré necháme znova nakysnúť. Vykysnuté cesto trochu rozvaľkáme a vykrajujeme z neho šišky, ktoré vyprážame na rozpálenom oleji.
- 3
Na omáčku najprv orestujeme pokrájanú cibuľu na masle, pridáme odkôstkované višne, badián, cukor, soľ a kvapku rumu. Necháme trochu povariť a nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu