Vyprážané krevety
Vyprážané krevety

Vyprážané krevety s paradajkami a so zázvorom

Miroslav Spodniak
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 23. júla 2020
Vyprážané krevety s paradajkami a so zázvorom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

28 ks (black tiger)
1 ks
300 g
100 ml
50 g
100 g
50 g
100 g
3 ks
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V rajničke na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme lúpané paradajky a privedieme k varu. Pridáme nastrúhaný zázvor, soľ, korenie, sójovú omáčku a hnedý cukor. Varíme zhruba 15 minút podľa potreby, kým celá zmes nezhustne. Zmes necháme vychladnúť a primiešame biely sezam.

  2. 2

    Krevety zbavíme škrupiny a nožom mierne narežeme pozdĺž chrbta a vyberieme črievko. Následne ich obalíme v múke, vo vajci, v panko strúhanke a vypražíme v oleji.

  3. 3

    Krevety vyberieme z oleja, za pomoci kuchynskej utierky ich zbavíme prebytočného tuku a zmiešame s pripravenou paradajkovou zmesou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre