Vyprážané krevety s paradajkami a so zázvorom
Miroslav Spodniak
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 23. júla 2020
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 23. júla 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V rajničke na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme lúpané paradajky a privedieme k varu. Pridáme nastrúhaný zázvor, soľ, korenie, sójovú omáčku a hnedý cukor. Varíme zhruba 15 minút podľa potreby, kým celá zmes nezhustne. Zmes necháme vychladnúť a primiešame biely sezam.
- 2
Krevety zbavíme škrupiny a nožom mierne narežeme pozdĺž chrbta a vyberieme črievko. Následne ich obalíme v múke, vo vajci, v panko strúhanke a vypražíme v oleji.
- 3
Krevety vyberieme z oleja, za pomoci kuchynskej utierky ich zbavíme prebytočného tuku a zmiešame s pripravenou paradajkovou zmesou.
Tiež krevety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu