Tortillová placka s kuracinou a kukuricou
Šimon Smrtič
šéfkuchár a majiteľ bistier Kaliforňan v Bratislave, 17. júla 2020
šéfkuchár a majiteľ bistier Kaliforňan v Bratislave, 17. júla 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Kuracie stehná očistíme a marinujeme v koreniacej zmesi aj s olejom. Necháme odležať aspoň hodinku alebo cez noc. Potom prudko grilujeme asi 5 minút z každej strany. Necháme 5 minút odpočinúť a nakrájame na kúsky.
- 2
Cibuľu nakrájame najemno spolu s koriandrom a zmiešame s kukuricou a so šťavou z limetky. Pridáme štipku soli a necháme v chladničke odležať niekoľko hodín, aby sa chute prepojili.
- 3
Zmiešame smotanu s chipotle (čili) pastou a so šťavou z limetky. Na panvici ohrejeme tortillové placky, na ktoré položíme kuracie mäso, kukuričnú zmes a dochutíme čili smotanou. Zavinieme.
Tiež tortilla:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu