Tortillová placka s kuracinou a kukuricou

Šimon Smrtič
šéfkuchár a majiteľ bistier Kaliforňan v Bratislave, 17. júla 2020
Tortillová placka s kuracinou a kukuricou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

500 g
8 ks
1 ČL
1/2 ČL
1 PL
1/2 ČL
200 g konzervovaná
1/2 ks
hrsť
z 2 limetiek
2 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná očistíme a marinujeme v koreniacej zmesi aj s olejom. Necháme odležať aspoň hodinku alebo cez noc. Potom prudko grilujeme asi 5 minút z každej strany. Necháme 5 minút odpočinúť a nakrájame na kúsky.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame najemno spolu s koriandrom a zmiešame s kukuricou a so šťavou z limetky. Pridáme štipku soli a necháme v chladničke odležať niekoľko hodín, aby sa chute prepojili.

  3. 3

    Zmiešame smotanu s chipotle (čili) pastou a so šťavou z limetky. Na panvici ohrejeme tortillové placky, na ktoré položíme kuracie mäso, kukuričnú zmes a dochutíme čili smotanou. Zavinieme.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre