Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Stehienka v sezame so sladko-pikantným čatní

Miroslav Spodniak
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 21. júla 2020
Stehienka v sezame so sladko-pikantným čatní
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

1,2 kg
50 g
50 g
2 ks čerstvé
100 g
10 g
50 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Spodné kuracie stehná umyjeme a nožom očistíme koniec kosti. Potrieme olejom, posolíme a dáme piecť na 30 minút na 170 °C. Po vybratí ich potrieme tenkou vrstvou medu a posypeme sezamovými semienkami. Vložíme späť do rúry zhruba na 10 minút a pečieme dozlatista.

  2. 2

    Čatní pripravíme tak, že na rozpálenej panvici orestujeme mango, ktoré sme očistili a nakrájali na drobné kocky. Pridáme hnedý cukor, badián, zázvor a čili papričky. Za stáleho miešania varíme asi 15 minút, kým celá zmes nezhustne.

  3. 3

    Hotové čatní podávame k upečeným kuracím stehienkam.

Diskusia k receptu


Jeden komentár