Stehienka v sezame so sladko-pikantným čatní
Miroslav Spodniak
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 21. júla 2020
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 21. júla 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
1,2 kg |
|
50 g |
|
50 g |
|
2 ks čerstvé |
|
100 g |
|
10 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Spodné kuracie stehná umyjeme a nožom očistíme koniec kosti. Potrieme olejom, posolíme a dáme piecť na 30 minút na 170 °C. Po vybratí ich potrieme tenkou vrstvou medu a posypeme sezamovými semienkami. Vložíme späť do rúry zhruba na 10 minút a pečieme dozlatista.
- 2
Čatní pripravíme tak, že na rozpálenej panvici orestujeme mango, ktoré sme očistili a nakrájali na drobné kocky. Pridáme hnedý cukor, badián, zázvor a čili papričky. Za stáleho miešania varíme asi 15 minút, kým celá zmes nezhustne.
- 3
Hotové čatní podávame k upečeným kuracím stehienkam.
Tiež kuracie stehná:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu