methi nemá fotku

methi

«1 2 ...7 »

Vyprážané platano banány (fotorecept) Vyprážané platano banány (fotorecept) Vaše

Toto jedlo ma naucila svagrina, manzelova sestra. V urcite dni sa u nich doma neje maso, a tak ked maju chut na nieco podobne vyprazanym rybam, ake sa u nich robievaju, pripravia tieto banany. Povodny recept je len o obalovani v krupici, ale ja som ho troska vylepsila a krupicu som zmiesala s mletymi mandlami.

Kešu mrkvové karí Kešu mrkvové karí Vaše

Na oleji restujeme dohnedkava nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolime, premiesame a nechame pol minutky rozvonat korenie. Potom pridame nakrajanu paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domakka. Zmes nechame trocha vychladnut a s troskou vody rozmixujeme.

Pečená mrkva a šampiňóny Pečená mrkva a šampiňóny Vaše

Mozeme podavat ako prilohu alebo s hriankou.

Koláč z cícerovej múky a mletých mandlí Koláč z cícerovej múky a mletých mandlí Vaše

Chutí úplne ako brownies, výborný je ešte teplý s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Nátierka z brokolicových hlúbov Nátierka z brokolicových hlúbov Vaše

Casto vam mozno z brokolice zostanu hluby, vela ludi ich vyhadzuje, pritom su jedle a vyborne. Mozete ich nadrobno nakrajat a pouzit do akehokolvek subzi - stir fry, pridat ich oblansirovane k zemiakovemu pyre a vymixovat spolu s nim, pridat ich do omelety alebo si urobit takuto dobru natierku.

Zázvorovo-kurkumový odvar Zázvorovo-kurkumový odvar Vaše

Do hrnca dame hrncek vody, pridame kusok ocisteneho zazvoru, lyzicku mletej kurkumy a vodu dame varit. Hned ako sa zacne varit, ohen vypneme a hrniec odstavime. Pockame 10 minut, potom pridame stavu z citrona a lyzicku medu. Premiesame a podavame teple.

Pečené vločky Pečené vločky Vaše

Postup je veľmi jednoduchý. Hrozienka si na hodinu namočíme v rume. Potom všetky suroviny zmiešame v miske (mozete pridat aj nasekane vlasske orechy), vložíme do zapekacej nádoby, vrch uhladíme a uložíme na noc do chladničky. Treba si pamätať, že tieto raňajky treba predpripraviť večer.

Šošovicová nátierka Šošovicová nátierka Vaše

Sosovicu (ja som pouzila Toor dal, ale rovnako to funguje s oranzovou, ktora je na Slovensku dostupna) preplachneme, dame do hrnca a zalejeme asi 200ml vody, pridame kurkumu a vodu privedieme k varu. Sosovicu varime na miernom ohni domakka. Ak sa voda vyvari, pridame po troche vriacu vodu. Varime asi 15-20 minut.

Chapati rolka s vajcom Chapati rolka s vajcom Vaše

Miesto chapati sa môže použiť hotová tortilla.

Cviklové placky Paratha Cviklové placky Paratha Vaše

Dnes som si nakladala cviklu do pohara a tak som pouzila uvarenu cviklu, ale mozete pouzit aj surovu. Osupeme ju a postruhame najemno. Vsetky suroviny dame do misky a premiesame. Postupne pridavame muku a miesime cesto, aby nam vznikol makky bochnicek. Vodu nepridavame. Vymiesene cesto nechame pol hodiny odpocivat.

Megasušienka s kúskami čokolády Megasušienka s kúskami čokolády Vaše

Maslo si rozpustime. Do masla vmiesame cukor. Nechame zmes vychladnut, aby nebola horuca, nemusi byt vychladnuta celkom. Potom do nej vmiesane vajce. V druhej miske zmiesame pomlete vlocky, kokos, prasok do peciva, sol. Mokru zmes vlejeme do suchej a vareskou obe spojime. Nakoniec pridame posekanu cokoladu a premiesame. Susienkovu zmes dame do formy, v ktorej ju budeme piect a vareskou roztlacime, zarovname. Ruru vyhrejeme na 180st. a susienku pecieme asi 30 minut. Z tohto cesta si mozeme pripravit aj male cookies.

Kuracie prsia v omáčke z pesta Kuracie prsia v omáčke z pesta Vaše

Pesto si pripravime podla tohoto receptu: Koriandrové pesto

Avokádová nátierka Avokádová nátierka Vaše

Vydlabeme dužinu z avokáda, dáme ju do mixéra, pridáme všetky ostatné suroviny a poriadne premixujeme do hladkej nátierky. Je dobrá trocha odležaná, aspoň pol dňa v chladničke. Podávame s pečivom, chlebom alebo s krekrami.

Brokolicová ryža Brokolicová ryža Vaše

Ryzu si udusime ako zvycajne. Udusenu ryzu odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Šošovicovo-šampiňónový šalát Šošovicovo-šampiňónový šalát Vaše

Sosovicu uvarime domakka, asi 20-25 minut. Scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Sampinony ocistime a nakrajame na hrubsie platky. V panvici zohrejeme maslo a sampinony vlozime. Nezacneme hned miesat, aby sa pekne opiekli dohneda. Zo zaciatku opekame na silnom ohni. Ked zhnednu ohen zmiernime trocha a pridame nasekany cesnak a mlete cierne korenie. Este chvilu restujeme, premiesame obcas.

Zapekaná brokolica Zapekaná brokolica Vaše

Zapekaciu misku vymastime maslom. Nan ulozime ruzicky brokolice. V hrnci si pripravime besamel, ktory ochutime struhanym syrom a muskatovym oriesom. Besamelom zalejeme brokolicu.

Vyprážané stehná v mandľovej strúhanke Vyprážané stehná v mandľovej strúhanke Vaše

Vajicka rozslahame vidlickou spolu so stipkou soli, muskatovym orieskom a trochou kokosoveho mlieka. Struhanku zmiesame s mletymi mandlami v pomere 1:2.

Šošovicová polievka Šošovicová polievka Vaše

Do hrnca dáme šošovicu a dobre ju prepláchneme vo vode. Čistú šošovicu zalejeme asi 1 litrom vody (záleží aj akú hustú ju chcete, vody si môžete dať viac alebo aj menej). Pridáme očistenú mrkvu, petržlen (koreňovej zeleniny si tiež môžete pridať toľko, koľko vám chutí), cibuľu, cesnak (prvé 3 strúčiky), čierne korenie, bobkový list, údenú papriku a chilli korenie. Polievku privedieme k varu, oheň zmiernime a zakrytú varíme 15 minút.

Kuracie v cibuľovej marináde Kuracie v cibuľovej marináde Vaše

Maso umyjeme, trocha vysušíme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Pridáme olej, bazalku, majorán, mletú papriku a dobre premiešame. Ďalej pridáme horčicu a mleté čierne korenie a znova dobre premiešame.

Cuketová kešu nátierka Cuketová kešu nátierka Vaše

Kesu orechy na pol hodiny namocime vo vode.


«1 2 ...7 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist