Šošovicovo-šampiňónový šalát

methi - fotkamethi, 26. júna 2015
Šošovicovo-šampiňónový šalát
Foto: methi
2-3
porcie

Suroviny

150 ml
 na jej uvarenie
 (alebo ghee)
200 g
2 strúčiky
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sosovicu uvarime domakka, asi 20-25 minut. Scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Sampinony ocistime a nakrajame na hrubsie platky. V panvici zohrejeme maslo a sampinony vlozime. Nezacneme hned miesat, aby sa pekne opiekli dohneda. Zo zaciatku opekame na silnom ohni. Ked zhnednu ohen zmiernime trocha a pridame nasekany cesnak a mlete cierne korenie. Este chvilu restujeme, premiesame obcas.

  2. 2

    Scedenu sosovicu dame do misky, pridame orestovane sampinony, sol, olivovy olej a stavu z citrona. Dobre premiesame. Pri servirovani posypeme nasekanou vnatou z jarnych cibuliek. Salat podavame teply.

Diskusia k receptu

36 komentárov k receptu
@altyn bude chutit normalne, aj ja som cast ohrievala na druhy den. Aj ked neviem, ci sa huby mozu ohrievat, ci ich netreba este cerstve. Ale vidis, som tu, tak sa mi z toho nic nestalo :) @ubka som rada, ze chutilo.
@methi dakujem za odpoveď. Ja huby bežne ohrievam a tiež som stále tu :-))) Je to len fáma. Tak budem mať ďalší šalát na desiatu, lebo chleba "lepák" som už prejedený. Len ďalej pridávaj také jednoduché a chutné šaláty. :-)))
čo dodať, veď sme už zvyknutí na tvoje excelentné jednoduché recepty Miška. Takže len pochvalu máš odo mňa. Čo sa týka ohrievania húb: nie všetky sú háklivé, šampiňóny na 100% nie...
môjmu už len kus krkovice k nemu a môžem ho urobiť, inak bez mäsa nehrozí, ja si ho uložím, nech nezabudnem, ja by si samý dala a huby ohrievam aj ja a žijeme
Huby bezne ohrievam aj ja.Bala by som sa ohrievat tie,ktore su troche jedovate.Paradny salatik,moze posluzit I ako priloha I ako lahky obed.5*
Už si naňho chutím, založený v kolónke "huby". Určite ho budem hľadať v kolónke "strukoviny". Kedy si budeme môcť recepty ukladať do viacerých kolóniek, a rozdeľovať na podkategórie? Vďaka za recept.
...ja by som bez mäsa nezomrela, celkom by mi stačilo takéto jedlo:-))) možno by som pridala trošku viac citrónovej šťavy, asi somna ňu zaťažená:-)*****
...je zvláštne, že k tomuto receptu som došla až teraz. Je úplne excelentný! Ideálny recept na ľahkú večeru, k tomu zeleninka a opečený chlebík :) Chutilo aj priateľovi a to tam nie je ani kúsok mäsa!
@methi recept uložený od začátku, teď mě nakopla @jankamade a protože mam malinke žampionky, okamžitě jsem vařila. Přidala jsem lusky ploché, jsou výborné k čočce. Recpt je skvělý, jako všechny tvoje co znám, díky za něj!



Pridaj komentár k receptu: