Hrachový Hummus

methi - fotkamethi, 6. júna 2014
Hrachový Hummus
Foto: methi

Tento recept je tvarny. Alternativu surovin napisem do prveho bodu.

Suroviny

200 ml
 na blanšírovanie hrachu
2 strúčiky
20 lístkov
2 PL
2 PL
 podľa chuti
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Takze alternativa je: miesto thajskej bazalky pouzite klasicku, aku mate alebo koriandrovu vnat. Miesto tandoori masala pouzite mletu rimsku rascu, alebo mletu obycajnu rascu. Cesnak si mozete pridat, ak mate radsej cesnakovu chut. A Tahini si vyrobte zo sezamovych semien a olivoveho oleja doma.

    Hrachový Hummus - obrázok 1
  2. 2

    Cerstvy hrach si vyluskame.

    Hrachový Hummus - obrázok 2
  3. 3

    Vyluskany hrach 2 minuty povarime v osolenej, vriacej vode, odkial ho prelozime do ladovej vody (blansirujeme).

    Hrachový Hummus - obrázok 3
  4. 4

    Potom hrach dame do mixera. Pridame cesnak, bazalku, stavu z citrona, tahini a vsetko rozmixujeme dohladka. Hummus prelozime do misky.

    Hrachový Hummus - obrázok 4
  5. 5

    Do hummusu pridame troska soli a tandoori masala na dochutenie. Dobre premiesame a mozeme podavat.

    Hrachový Hummus - obrázok 5
  6. 6

    My lubime hummus vychladeny a s pecivom.

    Hrachový Hummus - obrázok 6
  7. 7

    A hrachove struky nevyhadzujte, tie sa daju tiez zuzitkovat. Ja som ich udusila so zemiakom.

    Hrachový Hummus - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
aj keď jedna milá (naozaj) :-) varecháčkaTi napíše, že toto je hrášok, nie hrach :-)