Foto: methi
Casto vam mozno z brokolice zostanu hluby, vela ludi ich vyhadzuje, pritom su jedle a vyborne. Mozete ich nadrobno nakrajat a pouzit do akehokolvek Zobraziť celý popisCasto vam mozno z brokolice zostanu hluby, vela ludi ich vyhadzuje, pritom su jedle a vyborne. Mozete ich nadrobno nakrajat a pouzit do akehokolvek subzi - stir fry, pridat ich oblansirovane k zemiakovemu pyre a vymixovat spolu s nim, pridat ich do omelety alebo si urobit takuto dobru natierku.
Suroviny
z 1 brokolice |
|
hrsť |
|
podľa chuti |
|
1 - 2 strúčiky |
|
štipka |
|
štipka (alebo iné vaše obľúbené korenie) |
|
niekoľko lístkov |
|
Postup
-
1
Brokolicu oblansirujeme. Kesu orechy na pol hodiny namocime. Potom dame oboje do mixera a vymixujeme s pridanim trosky vody. Pridame zbytok surovin a znova premixujeme. Natierku dame vychladit a podavame s chlebom alebo pecivom.
nátierka pekná, chlebík parádny... ja tiež hlúby odkladám do mrazáku a potom použijem do polievky, najbližšie urobím pomazánku len kešu orechy asi nahradím vlašskými, čo myslíš? šlo by to?
Vdaka, som velmi rada :) Ten recept na kolac z cicerovej muky vlozim ako novy, nech si ho mozes ulozit, ked budes chciet.
ano,ano,dakujem,uz som nasla a na sobotu odskusam
:))) buldocek vie, co je dobre