Nátierka z brokolicových hlúbov

methi - fotkamethi, 8. februára 2016
Nátierka z brokolicových hlúbov
Foto: methi

Casto vam mozno z brokolice zostanu hluby, vela ludi ich vyhadzuje, pritom su jedle a vyborne. Mozete ich nadrobno nakrajat a pouzit do akehokolvek subzi - stir fry, pridat ich oblansirovane k zemiakovemu pyre a vymixovat spolu s nim, pridat ich do omelety alebo si urobit takuto dobru natierku.

Suroviny

z 1 brokolice
 hrsť
 podľa chuti
1 - 2 strúčiky
štipka
štipka (alebo iné vaše obľúbené korenie)
 niekoľko lístkov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Brokolicu oblansirujeme. Kesu orechy na pol hodiny namocime. Potom dame oboje do mixera a vymixujeme s pridanim trosky vody. Pridame zbytok surovin a znova premixujeme. Natierku dame vychladit a podavame s chlebom alebo pecivom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
nevyhadzujem, no čo si?? vždy použijem do polievky komplet, zrovna ale dnes som len do cestovín ružice dala a hluby su v chladničke, že do zeleninovej pojdu, tak urobím pomazanku, chlebík ukážkový tiež a @tigi rýchlovka :-)
1x tiginko
Tak raz musím tie hlúby odložiť a Tvoju nátierku si spraviť, lenže mi tie hlúby schrúmeme hneď, mne chutia ešte viac ako mladý kaleráb. Dík za inšpiráciu.